Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu nu-l vrea pe Clima președinte la Curtea de Apel Chișinău

© Photo : Juriştii pentru Drepturile OmuluiClima Vladislav
Clima Vladislav - Sputnik Moldova, 1920, 03.01.2022
Abonare
Maia Sandu va contesta decizia magistraților de a anula decretul său cu privire la demiterea lui Vladislav Clima din funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău.
CHIȘINĂU, 3 ian - Sputnik. După ce vineri, 31 decembrie, instanța a decis să anuleze decretul Maiei Sandu cu privire la scoaterea lui Vladislav Clima din fotoliul de președinte al Curții de Apel Chișinău și să-l mențină în această funcție, șefa statului a declarat că va contesta această decizie în instanțele superioare.
„Contestăm această decizie în instanța superioară. Chiar astăzi sau mâine o să depunem contestația”, a declarat Maia Sandu.
Precizăm că în data de 31 decembrie, Judecătoria Chișinău, cu sediul Râșcani, a anulat decretul șefului statului din 28 mai 2021. Astfel, Vladislav Clima a fost restabilit în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău.
”Se anulează decretul președintelui Republicii Moldova cu nr.104-IX, emis la 28 mai 2021 „privind revocarea decretului președintelui Republicii Moldova nr.1747-VIII din 2 septembrie 2020”, precum și decizia de respingere a cererii prealabile, cu nr.2/2-06-231 din 25 iunie 2021”, este menționat în hotărârea de judecată.
Potrivit Judecătoriei Chișinău, Hotărârea poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 30 de zile de la momentul pronunțării dispozitivului.
Amintim că, la finele lunii mai, președintele Maia Sandu a anunțat pe pagina sa de Facebook că a anulat decretul semnat de fostul șef de stat, Igor Dodon, prin care Vladislav Clima a fost numit în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău.
Decizia de atunci a președintelui a stârnit un val de critici din partea Asociației Judecătorilor din Republica Moldova. Mai mult, magistrații au menționat că astfel de acțiuni creează precedente periculoase pentru independența justiției.
Vaccin AstraZeneca - Sputnik Moldova, 1920, 03.01.2022
Coronavirus
Cum comentează Maia Sandu scandalul cu vaccinurile expirate
Fluxul de știri
0