Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Israelul schimbă regulile de intrare în țară pentru cei vaccinați sau trecuți prin boală

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Accesați arhiva multimediaIsrael
Israel - Sputnik Moldova, 1920, 03.01.2022
Abonare
Israelul va permite accesul în țară pentru străinii vaccinați împotriva coronavirusului și cei care au suportat boala.
CHIŞINĂU, 3 ian - Sputnik. Din 9 ianuarie va fi permisă intrarea în Israel pentru străinii vaccinați și cei care au fost bolnavi de COVID-19, din țări cu o rată de incidență moderată. Decizia a fost luată de autoritățile țării, transmite RIA Novosti cu referire la serviciul de presă al Ministerului Sănătății din Israel.
„Prim-ministrul și miniștrii Afacerilor Externe, Sănătății, Afacerilor Interne, Turismului și Transporturilor au ajuns la concluzia că de duminică, 9 ianuarie, străinii vaccinați și cei care au fost bolnavi de COVID din țările „portocalii” (cu incidență moderată – n.red.) vor putea obține permis de intrare ", este menționat în comunicatul instituției.
Republica Moldova face parte în prezent din lista țărilor ”portocalii”.
Ministerul israelian al Sănătății informează că cei care vor intra în țară vor trebui să îndeplinească o serie de condiții. Este vorba inclusiv de completarea unui formular online pe site-ul guvernului înainte de ambarcarea în avion, efectuarea testului PCR sau antigen, efectuarea testului PCR la intrarea în țară și respectarea unei perioade de autoizolare de 24 de ore, până la obținerea rezultatului negativ.
Certificat de vaccinare electronic - Sputnik Moldova, 1920, 13.12.2021
Coronavirus
Certificatul de vaccinare COVID-19 va fi recunoscut în Israel
Însă deocamdată ”Sputnik” nu este printre vaccinurile cu care turiștii vor putea intra în Israel din 9 ianuarie, a declarat pentru RIA Novosti o sursă din cadrul Guvernului israelian.
„Din păcate, nu există deocamdată o astfel de decizie pentru cei vaccinați cu ”Sputnik”, a spus sursa.
Accesul în Israel le va fi interzisă străinilor din țările „roșii” – cu o incidență mare. Rusia nu face parte din această listă, ea include în prezent 15 state, inclusiv SUA, Marea Britanie, Turcia, Mexic și Elveția.
Fluxul de știri
0