Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Europa, nemulțumită de formatul negocierilor dintre Putin și Biden

© AFP 2024 / -Joe Biden vorbește la Telefon cu Vladimir Putin
Joe Biden vorbește la Telefon cu Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 03.01.2022
Abonare
Der Tagesspiegel: Uniunea Europeană vrea să fie inclusă în procesul de negocieri dintre Rusia și Statele Unite.
CHIȘINĂU, 3 ian – Sputnik. Ultima convorbire telefonică dintre președinții Rusiei și Statelor Unite a făcut din nou Europa „să se simtă exclusă” din procesul de discuții asupra problemelor cheie de pe agenda internațională. Despre asta scrie ziarul german Der Tagesspiegel, transmite RIA Novosti.
În pofida asigurărilor SUA cu privire la cooperare strânsă cu colegii europeni, aceștia din urmă, de facto, nu sunt implicați în negocierile cu privire la situația din jurul Ucrainei și garanțiile de securitate pe care Rusia le cere Occidentului, este menționat în articol.
„Noi nu vrem să fim spectatorii în spatele cărora sunt luate decizii”, a declarat șeful diplomației UE Josep Borrell într-un interviu înainte de conversația telefonică dintre Vladimir Putin și Joe Biden.
La rândul său, liderul fracțiunii Partidului Popular European din Parlamentul European, Manfred Weber, a cerut ca Uniunea Europeană să fie inclusă în procesul de negocieri cu privire la arhitectura de securitate, ca una dintre părțile deosebit de interesate.
Cu toate acestea, notează autorul articolului, așa-numita diplomație telefonică a Rusiei și SUA continuă să poarte un caracter bilateral.
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 23.12.2021
Rusia
Putin, despre probabilitatea unui ”atac” asupra Ucrainei
Vladimir Putin și Joe Biden au avut o convorbire telefonică în noaptea spre 31 decembrie. Potrivit Kremlinului, șeful Casei Albe a amenințat cu „sancțiuni de amploare” din cauza situației din Ucraina. În replică, liderul rus a declarat că asta ar fi o mare greșeală: în acest caz ar putea urma o ruptură completă a relațiilor dintre țări.
Fluxul de știri
0