Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sute de mii de dolari, euro și lire sterline au fost depistați la Aeroportul din Chișinău

© Sputnik / Miroslav RotariAeroport, imagine simbol
Aeroport, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 03.01.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Pe parcursul anului trecut, polițiștii de frontieră au ridicat de la Aeroportul Internațional Chișinău sute de mii de dolari, euro și lire sterline, bani care nu au fost declarați.
CHIȘINĂU, 3 ian - Sputnik. 319 200 de dolari, 141 340 de euro, 53 340 de lire sterline și 26 650 de ruble rusești au ajuns să fie ridicați, anul trecut, de la aeroport pe motiv că sumele de bani nu au fost declarate la sosirea în Moldova.
Potrivit Poliției de Frontieră, este vorba despre zece cazuri de trafic ilicit de bani, care au fost depistate pe parcursul anului 2021. În cele zece cazuri au fost documentați trei moldoveni, trei români, patru cetățeni ai Federației Ruse și câte un cetățean al Israelului și Statelor Unite ale Americii.
„Două incidente au fost consemnate în prima jumătate a anului, ca restul faptelor ilegale să fie înregistrate în ultimele luni ale anului precedent. Totodată, cazurile au fost transmise, conform competențelor, colegilor de la Serviciul Vamal pentru continuarea cercetărilor și luarea măsurilor legale ce se impun”, a precizat Poliția de Frontieră.
Banii nedeclarați de la Aeroportul Internațional Chișinău au fost depistați în timpul procedurilor de control, atunci când sunt scanate bagajele de mână ale pasagerilor.
Oamenii legii au menționat că în cazul depistării unei sume nedeclarate de peste zece mii de euro, atunci persoana riscă să fie trasă la răspundere contravențională sau penală, iar diferența nedeclarată poate fi confiscată. Potrivit Poliției de Frontieră, evidența circulației transfrontaliere a numerarului reprezintă o măsură necesară pentru prevenirea spălării banilor și finanțării terorismului, precum și a infracțiunilor de contrabandă.
Euro - Sputnik Moldova, 1920, 30.12.2021
Societate
"Fabrică" de bani falși în Moldova: Unde oamenii legii au găsit mii de euro falsificați
Fluxul de știri
0