Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

"Fabrică" de bani falși în Moldova: Unde oamenii legii au găsit mii de euro falsificați

© REUTERS / Dado RuvicEuro
Euro - Sputnik Moldova, 1920, 30.12.2021
Abonare
Oamenii legii au deconspirat o schemă de punere în circulație a banilor falși, mai exact este vorba despre valuta euro. Procuratura generală vine cu precizări în acest caz.
CHIȘINĂU, 30 dec - Sputnik. Peste 19 mii de euro falsificați urmau să fie puși în circulație. Oamenii legii au deconspirat schema pusă la cale de câțiva indivizi. Potrivit Procuraturii Generale, în februarie 2021, au fost reținute două persoane, care pe teritoriul municipiului Bălți au pus în circulație două bancnote false cu nominalul de 100 de dolari SUA.
Ulterior, cauzele penale în privința celor două persoane învinuite în săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a semnelor bănești false au fost expediate în instanța de judecată pentru examinare în fond.
Totodată, oamenii legii au continuat investigațiile pentru a identifica și alte persoane implicate în schemă. Astfel, a mai fost depistată implicarea unei persoane.
Miercuri, 29 decembrie, s-au efectuat percheziții la domiciliul celui de-al treilea figurant în schemă. În urma descinderilor, au fost depistate 381 de bancnote cu nominalul de 50 de euro, suspectate a fi false, în sumă totală de 19 050 de euro.
În prezent, cercetările pe acest caz continuă pentru a se stabili toate circumstanțele, dar și pentru a identifica și alți participanți în schemă. Procuratura Generală a precizat că mai târziu vor fi oferite detalii despre rezultatul anchetei.
Certificat de vaccinare electronic - Sputnik Moldova, 1920, 29.12.2021
Societate
Schemă cu certificate de vaccinare anti-COVID false: Sunt implicați mai mulți funcționari
Fluxul de știri
0