Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

În Lugansk s-a anunțat despre acumularea trupelor ucrainene la școala ocupată din Donbas

© Sputnik / Сергей Аверин / Accesați arhiva multimediaMiliția populară a Republicii Populare Lugansk
Miliția populară a Republicii Populare Lugansk - Sputnik Moldova, 1920, 02.01.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Miliția populară a Republicii Populare Lugansk: Forțele armate din Ucraina se acumulează în preajma școlii ocupate din satul Valuiske.
CHIȘINĂU, 2 ian - Sputnik. Armata ucraineană pregătește poziții de tragere la o școală din satul Valuiske, lângă linia de contact din Donbass, a declarat Ivan Filiponenko, reprezentantul oficial al Miliției Populare din autoproclamata Republică Populară Lugansk, scrie Ria Novosti.

„În ultimele 24 de ore, în școala din sat, capturată de militanții naționaliști ucraineni la 27 decembrie, a continuat desfășurarea sediului unității tactice a naționaliștilor și a echipamentelor în sălile de antrenament ale posturilor de tragere”, a spus el.

Potrivit reprezentantului departamentului, în apropierea clădirii se observă mașini cu oameni înarmați, echipamente de artilerie de recunoaștere, „observări și indicații, inclusiv prin posturi de radio”.
„Folosirea de către Kiev a clădirii școlii secundare din satul Valuiske pentru a desfășura sediul unei unități de luptă și un punct de control al focului de câmp pentru artileria ucraineană este o încălcare flagrantă a acordului de încetare a focului și o încălcare flagrantă a dreptului internațional umanitar”, a conchis Filiponenko.
În Donbas, din vara anului 2020, au loc măsuri suplimentare pentru a asigura încetarea focului. Acestea includ interzicerea completă a tragerii, plasarea armelor în zonele populate și apropiate lor, acțiuni ofensive, de recunoaștere și sabotaj. De asemenea, este interzisă echiparea posturilor și utilizarea dronelor în apropierea liniei de contact.
Порт Мукран - логистический центр Северного потока-2 - Sputnik Moldova, 1920, 01.01.2022
Politică
Ucraina a interzis accesul navelor rusești în porturile sale
Fluxul de știri
0