Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sandu, despre principiile soluționării conflictului transnistrean

© Sputnik / Mihai CarausMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 31.12.2021
Abonare
Președintele consideră că pentru soluționarea conflictului transnistrean este nevoie de consens național, iar această soluție nu trebuie să destabilizeze țara.
CHIȘINĂU, 31 dec - Sputnik. Soluționarea conflictului transnistrene ar trebui să se bazeze pe principiul integrității teritoriale a Moldovei, să fie o soluție pașnică și care să nu destabilizeze Moldova. Această decizie nu trebuie să fie în detrimentul Moldovei. Declarația a fost făcută de președintele Maia Sandu în studioul postului național de radio.
Șeful statului a mai spus că autoritățile de la Chișinău vor merge anume pe aceste principii în soluționarea conflictului transnistrean.

„Soluționarea acestui conflict nu poate fi în detrimentul Republicii Moldova, a suveranității țării. Nu poate fi în detrimentul independenței de decizii, indiferent dacă vorbim de decizii de politică internă sau externă”, a mai spus Maia Sandu.

Președintele a mai menționat că pentru rezolvarea conflictului transnistrean este nevoie de un consens național pe interiorul țării, după care să obțină acordul partenerilor internaționali. Totodată, Maia Sandu a spus că nu poate fi vorba de o soluție fulger.
Florin Cîțu și Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 31.12.2021
Politică
Maia Sandu a spus dacă l-a felicitat pe Vladimir Putin de Anul Nou
Fluxul de știri
0