Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu a spus dacă l-a felicitat pe Vladimir Putin de Anul Nou

© Inquam Photos / Octav GaneaFlorin Cîțu și Maia Sandu
Florin Cîțu și Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 31.12.2021
Abonare
Președintele Republicii Moldova a transmis mesaje de felicitare cu prilejul sărbătorilor de iarnă mai multor șefi de state.
CHIȘINĂU, 31 dec - Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, i-a transmis un mesaj de răspuns președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, cu prilejul sărbătorilor de iarnă. Despre aceasta a anunțat șeful statului în cadrul unei emisiuni de la postul național de radio. Maia Sandu a precizat că instituția prezidențială a transmis mesaje de felicitare tuturor șefilor de state cu care țara noastră are relații mai apropiate.

„Noi am transmis mesaje de felicitare tuturor conducătorilor de state cu care avem relații mai apropiate sau cu care ne dorim să continuăm colaborarea, să avansăm pe agenda bilaterală. Inclusiv domnul Putin a primit o felicitare din partea mea”, a declarat Maia Sandu.

Întrebată care este relația Republicii Moldova cu Federația Rusă, Maia Sandu a precizat că autoritățile de la Chișinău își doresc o relație pragmatică și constructivă, ceea ce s-a și întâmplat de la preluarea guvernării PAS.
„Am făcut eforturi pe mai multe dimensiuni. Ne-am exprimat disponibilitatea pentru conlucrare. Știu că s-a convenit între Guverne să se organizeze o întrunire a Comisiei interguvernamentale în primăvara anului viitor. Și până la acea ședință vom încerca să rezolvăm probleme de pe agenda bilaterală”, a mai spus Maia Sandu.
Amintim, președintele Rusiei Vladimir Putin i-a transmis urări de Anul Nou președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu. Mesajul a fost publicat pe site-ul Kremlinului. Putin a menționat că dezvoltarea constructivă a relațiilor ruso-moldovenești, cooperarea reciproc avantajoasă în diverse domenii ar veni în întâmpinarea intereselor popoarelor Rusiei și Moldovei.
Флаги государств СНГ. Архивное фото - Sputnik Moldova, 1920, 29.12.2021
Politică
De ce Maia Sandu nu a mers la summitul CSI – adevăratele motive
Fluxul de știri
0