Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Risc major pentru sănătate în seara de Revelion - Avertizarea salvatorilor

Avertismentul IGSU: Nu permiteți copiilor jocul cu artificii și petarde
Abonare
Nu există Revelion fără petarde și artificii. Însă, pe cât sunt de spectaculoase, acestea pot fi și periculoase dacă sunt folosite necorespunzător. Lansarea artificiilor comportă un pericol real, mai ales când în preajmă se află copii.
În fiecare an, petardele fac victime printre cei care le utilizează sau care urmăresc de la o distanță prea mică spectacolul de artificii. În acest context, Liliana Pușcașu, ofițerul de presă al IGSU, a vorbit în cadrul emisiunii Sputnik Matinal despre pericolul utilizării incorecte a articolelor pirotehnice.

"Focurile de artificii trebuie să fie procurate doar din magazine specializate cu instrucțiunea de întrebuințare și certificatul de calitate. Totodată, pentru siguranța oamenilor, dar și a locuințelor acestora, salvatorii informează că utilizarea instalațiilor pirotehnice se permite doar în aer liber, în locuri sigure și îndepărtate de parcări și clădiri", recomandă Liliana Pușcașu.

Pentru evitarea consecințelor neplăcute, Pușcașu îndeamnă oamenii să nu poarte articolelor pirotehnice în buzunare, să nu țină focurile de artificii în mâini și să nu le îndrepte asupra oamenilor.
Responsabilii atrag atenția că este interzisă utilizarea materialelor pirotehnice de către minori. Pentru evitarea producerii unor evenimente tragice, părinții sunt îndemnați să monitorizeze copiii și să nu le permită utilizarea fără supraveghere a focurilor de artificii și a petardelor.
Fluxul de știri
0