Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum evităm situațiile de risc în noaptea de Revelion: Sfaturile pompierilor

© Sputnik / Mihai Caraus Пожарные
 Пожарные - Sputnik Moldova, 1920, 31.12.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Mai mulți pompieri și salvatori sunt gata să intervină în caz de necesitate în noaptea de Revelion. Aceștia vor activa în regim non-stop pentru a preveni situațiile de risc. Vezi ce recomandă pompierii și salvatorii.
CHIȘINĂU, 31 dec - Sputnik. 450 de pompieri și salvatori cu 150 de unități de tehnică sunt gata să intervină în situații de risc în noaptea dintre ani. Salvatorii și pompierii vor activa în regim non-stop pentru misiuni de salvare, dar și acțiuni de prevenire a situațiilor de risc.
În context, salvatorii îndemnă oamenii să respecte cu strictețe regulile antiincendiare. Astfel, cetățenii sunt rugați să nu supraîncălzească sobele și să stingă focul pe parcursul nopții. Totodată, pentru a evita intoxicațiile cu monoxid de carbon, salvatorii atenționează asupra pericolului instalațiilor defecte sau neautorizate.
Pompierii avertizează persoanele să nu lanseze materialele pirotehnice, în special în preajma spațiilor de locuit, clădirilor sau în apropiere de spațiile forestiere. Dacă totuși iubitorii de focuri de artificii vor să lanseze aceste materiale, ar fi indicat ca acestea să fie lansate la distanțe îndepărtate de oameni și clădiri. Totodată, copiii ar trebui să fie ținuți la o distanță sigură.
Pompierii recomandă să se ofere o atenție sporită aflării persoanelor în preajma bazinelor acvatice. Din cauza temperaturi oscilante, gheața este fragilă și ar putea duce la diverse tragedii. De aceia, oamenii sunt rugați să evite mersul și pescuitul pe râuri și lacuri și să monitorizeze strict copii.
Conducătorii auto sunt atenționați să-și echipeze mijloacele de transport corespunzător conform condițiilor de iarnă și să respecte regimul de viteză. În situații de risc, oamenii sunt îndemnați să sune de urgență Serviciul 112.
Машина полиции - Sputnik Moldova, 1920, 24.12.2021
Societate
Atenție, victima poți fi chiar tu! Recomandările poliției pentru sărbătorile de iarnă
Fluxul de știri
0