Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Atenție, victima poți fi chiar tu! Recomandările poliției pentru sărbătorile de iarnă

© Sputnik / Mihai CarausМашина полиции
Машина полиции - Sputnik Moldova, 1920, 24.12.2021
Abonare
Reprezentanții Inspectoratului General al Poliției au organizat un briefing de presă în care au venit cu mai multe recomandări în perioada sărbătorilor de iarnă.
CHIȘINĂU, 24 dec - Sputnik. Peste 1500 de polițiști vor fi la datorie în perioada sărbătorilor de iarnă. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Inspectoratului General al Poliției, care au organizat un briefing de presă în ajunul Crăciunului pe stil nou.
În săptămânile care urmează poliția își propune să organizeze un spectru larg de măsuri. Aceștia vor face mai multe razii și vor patrula în locurile publice. Totodată, oamenii legii vin cu mai multe recomandări.

”Să nu lăsați copii fără supraveghere. Vedeți ca locurile unde sunt practicate jocurile să nu fie în preajma drumurilor. Să atrageți o atenție sporită la ieșirea pe gheață pe suprafața bazinelor acvatice. Și de asemenea urmăriți comportamentul copiilor în mediul online. O atenție deosebită rugăm să atrageți locuințelor dumneavoastră. Noi vom fi în preajmă, dar în cazul în care observați persoane suspecte rugăm să fim informați” a menționat șeful adjunct al IGP, Alexandru Bejan.

Și angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență spun că în preajma sărbătorilor numărul de tragedii crește, iar oamenii trebuie să dea dovadă de prudență maximă.

”Perioada sărbătorilor de iarnă vine cu diferite riscuri. Lăsarea fără supraveghere a copiilor, utilizarea sobelor cu acumulare de căldură a coșurilor de evacuare a fumului, utilizarea echipamentului electric, care nu este în regulă, amplasarea pomului de Crăciun cu instalații electrice”, a declarat șeful direcției generale prevenție a IGSU, Oleg Malașevschi.

În context, Poliția a făcut apel la cetățeni să denunțe orice încălcare la care vor fi martori în următoarele zile. În situații de urgență apelați Serviciul 112.
Tradiții de Anul Nou și Crăciun - Sputnik Moldova, 1920, 23.12.2021
Infografic
Cum este sărbătorit Revelionul și Crăciunul în Moldova
Fluxul de știri
0