Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Mesajul lui Vladimir Putin de Anul Nou

© Sputnik / Evgeniy Paulin / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 31.12.2021
Abonare
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, cu un mesaj de Anul Nou către cetățenii ruși: Am învățăm să luptăm cu provocările.
CHIȘINĂU, 31 dec - Sputnik. În discursul său de Anul Nou, Vladimir Putin a spus că țara sa se confruntă cu provocări, dar rușii au învățat să le facă față.
„Stimați cetățeni ai Rusiei, dragi prieteni! Anul 2021 se apropie de sfârșit și foarte curând timpul ne va duce în viitor. Da, asta se întâmplă în fiecare zi, minut și secundă, dar noi auzim clar această trecere continuă a timpului atunci când întâlnim noul an, îl așteptăm ca pe un jalon important în viața noastră”, a spus el.
Primii care au văzut mesajul festiv al președintelui au fost locuitorii din Kamciatka, unde noul an a început deja.
„Pe noi toți ne unește cum speranțele de schimbare în bune pe viit, dar înțelegem că acestea nu pot fi separate de evenimentele din anul care a trecut”, a adăugat Putin.
El a subliniat că Rusia s-a confruntat cu provocări colosale.
"Dar (noi – n.n.) ne-am învățat să trăim în condiții atât de dure, să rezolvăm probleme dificile. Și am reușit să facem asta datorită solidarității noastre", a spus președintele rus.
Principala urare pentru 2022 este sănătate tuturor, pe lângă care Putin a adăugat succese în diverse domenii.
„Vă felicit din suflet. Principala dorință pentru toată lumea, desigur, este să aibă sănătate și sunt sigură că la ea se va adăuga succesul în muncă și studii, în activitatea de creație și în îndeletnicirile preferate. Fie în fiecare casă să aibă cât mai multe evenimente fericite. Să fie create cât mai multe familii noi, să se nască copii. Fie ca ei să crească sănătoși, deștepți, cinstiți și liberi. Să fie dragostea să sălășluiască în fiecare inimă și să ne inspire pe toți să ne atingem obiectivele și să cucerim cele mai mari înălțimi de dragul celor dragi și de dragul singurei noastre mari Patrii”, a spus liderul rus.
După cum a spus șeful statului, scopul autorităților este îmbunătățirea vieții rușilor.
"Scopul principal este îmbunătățirea bunăstării și a calității vieții oamenilor. Atingerea acestor obiective va face Rusia și mai puternică. Numai împreună putem asigura dezvoltarea și prosperitatea în continuare a țării noastre", a amintit el.
Potrivit lui Putin, s-a reușit restabilirea economiei în scurt timp, iar acum Rusia se îndreaptă spre implementarea obiectivelor strategice de dezvoltare în multe domenii. În același timp, sunt multe probleme nerezolvate, dar pe ansamblu țara a trecut anul acesta cu demnitate.
În același timp, sunt multe probleme nerezolvate, dar pe ansamblu țara a trecut anul acesta cu demnitate.

„Cel mai important este că am depășit împreună toate greutățile anului care a trecut, i-am apărat pe cei care s-au aflat în situații dificile. În primul rând, i-am sprijinit pe oamenii din generațiile mai în vârstă și familiile în care cresc copiii - viitorul Rusiei. Ne-am apărat ferm și consecvent interesele naționale, securitatea țării și a cetățeanului”, a subliniat președintele Federației Ruse, fiind citat de RIA Novosti.

El a exprimat cuvinte de sprijin tuturor celor care i-au pierdut pe cei dragi din cauza pandemiei de COVID-19 și i-a felicitat separat pe toți cei care sunt „la datorie” pe 31 decembrie - militari, medici, șoferi.
Florin Cîțu și Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 31.12.2021
Politică
Maia Sandu a spus dacă l-a felicitat pe Vladimir Putin de Anul Nou
Fluxul de știri
0