Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Cele mai bune rezultate sportive ale anului 2021 și obiectivele pentru 2022

Sport: Rezultatele anului 2021 și obiectivele pentru 2022
Abonare
În cadrul emisiunii ”Sputnik Matinal”, șeful Comitetului Național Olimpic al țării, Nicolae Juravschi, a vorbit despre reușitele anului 2021 și obiectivele pentru noul an în domeniul sportului.
Potrivit lui Nicolae Juravschi, anul 2021 este caracterizat ca unul reușit pentru sportivii din Moldova. În ciuda pandemiei, aceștia au obținut performanțe deosebite.
”Bunăoară la Jocurile Olimpice de la Tokyo, sportivii moldoveni au obținut rezultate remarcabile. Ei au avut o evoluție reușită, chiar dacă antrenamentele au avut loc în condiții mai puțin obișnuite, din cauza pandemiei”, a precizat pentru Sputnik Moldova Nicolae Juravschi.
Marea provocare a anului 2022 vor fi Jocurile Olimpice de la Beijing din această iarnă, susține Juravschi. Sportivii de performanță sunt deja în pregătiri pentru a face față competiției de amploare.

”Probabil nu putem concura cu țările scandinave, dar sperăm la o participare reușită a celor aproximativ șase moldoveni care ne vor reprezenta țara”, a remarcat interlocutorul.

Nicola Juravschi susține că una dintre cele mai mari probleme rămâne a fi finanțarea domeniului sportiv din partea statului și speră că noul an va fi mai generos în acest sens.
De menționat că Nicolae Juravschi a fost desemnat cel mai bun antrenor, iar Serghei Tarnovschi cel mai bun sportiv al anului 2021.
Fluxul de știri
0