Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Au tras linie la final de an: Ce au făcut deputații de la începutul mandatului

© Sputnik / Mihai CarausDeputați în Parlamentul Republicii Moldova
Deputați în Parlamentul Republicii Moldova  - Sputnik Moldova, 1920, 30.12.2021
Abonare
Deputații din Legislatura a XI-a au adoptat în acest an 170 de acte normative. Ce au mai reușit să facă parlamentarii în anul 2021.
CHIȘINĂU, 30 dec - Sputnik. Din cele 272 de proiecte de legi înaintate în Parlament, deputații din Legislatura a XI-a au reușit să adopte 170. Totodată, parlamentarii au înaintat 200 de amendamente. Este de menționat faptul că pe parcursul sesiunii de toamnă (1 septembrie – 24 decembrie) în plen au fost înaintate două moțiuni și ambele au fost respinse.
Deputații din Legislatura a XI-a au adresat 20 de întrebări în cadrul ședințelor plenare ale Legislativului și au făcut opt declarații politice.
Din momentul constituirii Parlamentului de Legislatura a XI-a, deputații s-au întrunit în 25 de ședințe în plen. Ședința de constituire a Parlamentului s-a desfășurat în cadrul sesiunii de primăvară, pe parcursul a două zile – 26 și 29 iulie 2021.
În cadrul acelorași ședințe, au fost constituite fracțiunile parlamentare, s-a ales Președintele și vicepreședinții Parlamentului, a fost constituit Biroul permanent și cele 11 comisii parlamentare permanente.
Parlamentarii s-au întrunit și în patru ședințe extraordinare, care au avut loc pe parcursul lunii august. Atunci, deputații noii legislaturi au acordat vot de încredere Guvernului și au aprobat programul de activitate al Executivului.
Dumitru Robu - Sputnik Moldova, 1920, 23.12.2021
Politică
Deputații au votat cele nouă cereri ale lui Robu: Șor a rămas fără imunitate parlamentară
Noul Legislativ a fost ales pe 11 iulie, iar pe 23 iulie Curtea Constituțională a adoptat Hotărârea cu privire la confirmarea rezultatelor alegerilor parlamentare anticipate și validarea mandatelor deputaților aleși.
În actualul Legislativ, fracțiunea Parlamentară „Partidul Acțiune și Solidaritate” deține 63 de mandate (62%); fracțiunea Parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor – 32 de mandate (32%), iar fracțiunea parlamentară a Partidului Politic ”ȘOR” – șase mandate (6%).
Amintim că sesiunea de toamnă a început pe 1 septembrie, iar ultima ședință a avut loc pe 24 decembrie.
Fluxul de știri
0