Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un funcționar de la fisc, depistat cu avere nejustificată: Ce spune ANI-ul

© Sputnik / Miroslav RotariГосударственная Налоговая Служба
Государственная Налоговая Служба - Sputnik Moldova, 1920, 30.12.2021
Abonare
Un funcționar din cadrul Serviciului Fiscal de Stat, împreună cu soția sa, au ajuns în vizorul Autorității Naționale de Integritate (ANI). Vezi ce avere nejustificată au depistat inspectorii de integritate.
CHIȘINĂU, 30 dec - Sputnik. Peste jumătate de milion de lei a fost depistată în veniturile obținute de către un funcționar public din cadrul Serviciului Fiscal de Stat și soția acestuia ca fiind nejustificată. Inspectorul de integritate a stabilit că în urma controlului, funcționarul nu a putut prezenta probe concludente și verifice care să confirma proviniența adevărată a banilor.
„În rezultatul examinării în ansamblu a evoluției modificărilor patrimoniale care reprezintă echivalentul bănesc al averii dobândite – apartament, teren agricol, mijloace de transport și a cheltuielilor suportate, comparativ cu veniturile obținute în aceeași perioadă de către persoana supusă controlului împreună cu soția, până în noiembrie 2016, s-a stabilit o diferență substanțială în valoare de - 500 049 de lei”, se menționează într-un comunicat de presă al ANI.
Astfel, Autoritatea Națională de Integritate urmează să transmită cauza în instanța de judecată spre examinare în vederea dispunerii confiscării averii nejustificate în mărimea diferenței substanțiale constatate.
Dacă se va dovedi caracterul nejustificat al banilor, funcționarul riscă să fie lipsit de dreptul de a exercita o funcție publică sau de demnitate publică, cu excepția funcțiilor eligibile, pe o perioadă de trei ani din momentul când averea va fi constatată ca fiind nejustificată, printr-o hotărâre judecătorească definitivă.
Euro - Sputnik Moldova, 1920, 30.12.2021
Societate
"Fabrică" de bani falși în Moldova: Unde oamenii legii au găsit mii de euro falsificați
Fluxul de știri
0