Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Nu ați mai văzut așa ceva: Rusalca din Rusia – Video

© REUTERS / Pilar OlivaresImagine simbol
Imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 29.12.2021
Abonare
Imaginile video ale moluștei Klione înotând în Marea Albă din Rusia i-au făcut pe utilizatorii Twitter „să creadă în minuni”.
Îngerul maritim înoată sub gheața Mării albe din Rusia, a scris autorul acestui filmuleț, care l-a și plasat pe Twitter, Mike Hudema.
În comentarii, utilizatorii rețelei de socializare au relatat despre emoțiilor pe car le-au avut după ce au privit filmul cu neobișnuita sirenă maritimă.
Este o minune – a scris unul.
"Este ca o zână subacvatică. Ce frumos", a fost surprins alt utilizator.
“Un înger cu cornițe”, a comentatul altul.
Vom menționa că molusca clione limacina este cunoscută și sub numele de „Îngerii Mării”.
Potrivit cercetătorilor, Îngerii Marini sunt creaturi frumoase și misterioase.
Biologul marin din Rusia, Alexand Semenov, care este șeful echipei de scufundări la stația biologică marină a Universității de Stat din Moscova, afirmă că aceste moluște pteropode de apă rece sunt printre cele mai studiate obiecte din neurobiologie, dar în același timp se știe puțin despre ciclul lor de viață.
La un moment dat, ele apar brusc sub un capac de gheață care acoperă marea și în câteva săptămâni acolo sunt atât de multe încât într-un metru cub de coloană de apă pot exista până la 500 de îngeri marini! Cu dimensiunile lor de 3-5 de centimetri ele creează priveliște spectaculoasă.
Dar odată ce apa devine prea caldă, ele dispar.
„Nimeni nu știe unde merg, dar iarna următoare, în februarie, apar din nou sub gheață”, a spus Semenov.
„Se știe doar că pot supraviețui fără mâncare mai mult de șase luni, reducându-și în mod semnificativ dimensiunea în timpul foamei. Până acum, nimeni nu și-a dat silința să urmărească viața acestui înger micuț în mările arctice pe tot parcursul anului pentru a afla unde merg“, a mai spus biologul rus.
Păstrăv de Boganida Salvelinus boganidae - Sputnik Moldova, 1920, 25.01.2019
Republica Moldova
Este peștele cel mai benefic pentru sănătate și îl puteți cumpăra chiar la Piața Centrală
Fluxul de știri
0