Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Este peștele cel mai benefic pentru sănătate și îl puteți cumpăra chiar la Piața Centrală

© RIA NOVOSTI Păstrăv de Boganida "Salvelinus boganidae"
Păstrăv de Boganida Salvelinus boganidae - Sputnik Moldova
Abonare
Cele mai apreciate specii de pește sunt cele bogate în acidul gras Omega-3 și sunt disponibile și în rețelele comerciale din Capitală.

CHIȘINĂU, 24 ian – Sputnik. Cel mai benefic pește pentru sănătatea omului din lume este "Salvelinus boganidae", a anunțat șeful Agenției Federale pentru Piscicultură din Federația Rusă, Ilia Șestakov, care face referire la o cercetare realizată de această agenție și care este citat de Rossiiskaia Gazeta.

"Salvelinus boganidae" este o varietate a păstrăvului ce își are denumirea de la râul Boganida din regiunea Krasnoiarsk din Federația Rusă și își are habitaclu în lacurile din Siberia (denumirea acestui păstrăv în limba rusă este "Боганидский голец").

Ce regim alimentar este capabil să încetinească îmbătrânirea organismului?>>>

Potrivit savanților ruși, acest pește conține un șir de microelemente, inclusiv o mare cantitate de Omega-3 și acizi grași.

"Din păcate, Salvelinus boganidae nu este accesibil consumului în masă, pentru că este foarte rar întâlnit", a declarat Șestov pentru Rossiiskaia Gazeta, care este citată de RIA Novosti.

Șeful Agenției Federale pentru Piscicultură din Rusia a menționat însă că sardina japoneză (denumirea științifică în latină: Sardinops melanostictus) are practic aceeași cantitate de Omega-3.

Vom menționa că în Republica Moldova poate fi găsit în rețelele comerciale atât păstrăvul, cât și sardinele.

Центральный рынок - Sputnik Moldova
Societate
Îngrozitor: Iată ce riști să cumperi la Piața Centrală din Capitală

Bineînțeles că nu veți putea procura Păstrăvul de Boganida, pe care savanții ruși l-au declarat cel mai bogat în Omega-3, el nefiind accesibil nici în rețelele comerciale din Federația Rusă. În schimb, alte varietății ale acestei specii pot fi găsite ușor în magazine și la piață (în rețelele comerciale din Republica Moldova este vândut, în special, Păstrăvul Curcubeu și Păstrăvul Fântânel sau Fântânelul (Salvelinus fontinalis).

La supermarketuri păstrăvul refrigerat (nu congelat) poate fi procurat la un preț de 140-150 de lei kilogramul. Dacă însă aveți timp și răbdare să mergeți la Piața Centrală din Chișinău puteți procura păstrăv viu la doar 100 de lei kilogramul.

Un produs ce poate reduce considerabil riscul de deces subit în Moldova>>>

Sardinele sunt și mai accesibile pentru cumpărătorul moldovean ca preț (30-35 de lei pentru un kg), adevărat că ele nu pot fi procurate în stare proaspătă, ci doar sărate sau congelate.

Fluxul de știri
0