Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

A zecea încercare de a alege președintele Adunării Populare din Găgăuzia a eșuat

© Sputnik / Maxim TopalДесятая попытка избрания руководства гагаузского парламента провалилась
Десятая попытка избрания руководства гагаузского парламента провалилась - Sputnik Moldova, 1920, 28.12.2021
Abonare
Bugetul Găgăuziei nu a fost adoptat, nu au fost examinate nici legile regionale, deși anul acesta deputații din Adunarea Populară nu se vor mai întâlni.
CHIȘINĂU, 28 dec - Sputnik, Maxim Topal. Dmitri Constantinov și Victor Petrov și-au depus din nou candidaturle pentru postul de președinte al Adunării Populare a UTA Găgăuzia. Niciunul nu s-a ales cu votul majorității deputaților. La alegeri au participat 34 de deputați, dintre care 17 au votat pentru Constantinov și 16 pentru Petrov. Un buletin de vot a fost stricat.
Șefa Comisiei pentru alegerea președintelui Adunării Populare găgăuze, Elena Iurcenco, a declarat că alegerile au eșuat din nou.

„Conform rezultatelor scrutinului secret, alegerile pentru președintele Adunării Populare a Găgăuziei au eșuat, deoarece niciunul dintre candidați nu a primit numărul necesar de voturi”, a spus Elena Iurcenco.

A zecea încercare de a alege organele de conducere ale Adunării Populare din acest an a fost ultima. UTA Găgăuzia va intra în noul an fără conducerea Adunării Populare, în lipsa unui buget și a unei legi regionale ce vizează patentele, atât de așteptată de antreprenorii locali.
© Sputnik / Maxim TopalAdunarea Populară a UTA Găgăuzia
Десятая попытка избрания руководства гагаузского парламента провалилась - Sputnik Moldova, 1920, 28.12.2021
Adunarea Populară a UTA Găgăuzia
Președintele Consiliului Suprem al Republicii Găgăuze nerecunoscute și apoi a Adunării Populare a UTA Găgăuzia, Mihail Kendighelian, consideră că mai există o cale de ieșire din această situație.
„Pentru a organiza negocierile, grupurile de deputați trebuie să formeze o comisie de consiliere. Avem nevoie de un dialog”, a remarcat Kendighelian.
Potrivit lui, ceea ce se întâmplă acum în Adunarea Populară nu crește nivelul de încredere în deputați. Prin urmare, politicienii ar trebui să se așeze la masa negocierilor și să caute un compromis.

„Deja am început să mă îndoiesc dacă unii dintre deputați au devenit într-adevăr reprezentanți aleși ai poporului pentru a apăra interesele Găgăuziei. Nu este în interesul Găgăuziei să se uite la acest circ în Adunarea Populară. Autoritatea Găgăuziei și a conducerii sale era foarte mare în lume, dar aceste câteva luni au scăzut din prestigiu”, a remarcat Mihail Kendighelian.

Ședința de constituire a Adunării Populare din Găgăuzia a fost amânată până la data de 11 ianuarie 2022.
Comrat Gagauz Yeri - Sputnik Moldova, 1920, 13.10.2021
Moldova și Rusia
Găgăuzia și Sankt Petersburg: Plan de acțiuni comune
Fluxul de știri
0