Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Situația pe drumurile din țară: Ce s-a întâmplat în ultimele 24 de ore

Ce s-a întâmplat pe drumurile naționale în ultimele 24 de ore
Abonare
În ultimele 24 de ore, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a intervenit în regim non-stop pe drumurile naționale, iar până la această oră nu există drumuri blocate și accesul spre localități este practicabil.
Ofițerul de presă al IGSU, Liliana Pușcașu, a declarat pentru Sputnik Moldova că la această oră situația este mai bună. Asta după ce salvatorii, polițiștii, carabinierii, dar și polițiștii de frontieră au patrulat pe tot parcursul nopții pe traseele naționale pentru a ajuta oamenii aflați în dificultate și a monitoriza situația.

"În ultimele 24 de ore, salvatorii au avut mai multe misiuni de deblocare a transportului. Pe multe drumuri naționale se circulă cu dificultate, persistă ghețuș. În total, la lucrările de intervenție au fost implicate 211 unități de tehnică și 240 de persoane responsabile care au împrăștiat aproximativ 1500 de tone de material antiderapant", a precizat Liliana Pușcașu.

Conform datelor operative, IGSU a creat trei echipe mobile de intervenție care au patrulat drumurile naționale, dar și regionale pentru a interveni la deblocarea unităților de transport în caz de necesitate. Patrularea a fost efectuată inclusiv pe traseele: Chișinău-Leușeni – frontiera cu România, Anenii-Noi – Căușeni - frontiera cu Ucraina (R30), Hâncești-Leova-Cahul-Giurgiulești (R34).
În context, Liliana Pușcașu îndemnă oamenii să circule cu prudență pentru a evita incidentele neplăcute. Conducătorii auto sunt sfătuiți să nu pornească la drum dacă nu au echipat autovehiculul cu pneuri corespunzătoare, să conducă cu viteză redusă, să verifice starea frânelor și să nu uite că autovehiculul trebuie dotat cu lanţuri antiderapante, lopată şi sac cu nisip. Asigurați-vă că automobilul este alimentat cu combustibil, că aveți telefonul încărcat și copiii sunt transportați în siguranță.
Fluxul de știri
0