Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Regiunea transnistreană suspendă participarea la mecanismul de înregistrare a vehiculelor

© Sputnik / Mihai CarausПоследствия снегопада в Кишиневе
Последствия снегопада в Кишиневе - Sputnik Moldova, 1920, 28.12.2021
Abonare
Regiunea transnistreană consideră că Moldova blochează procedura de eliberare a numerelor neutre pentru transportul din stânga Nistrului.
CHIȘINĂU, 28 dec - Sputnik. Autoritățile transnistrene au informat oficial partea moldovenească și reprezentanții internaționali în format „5+2” despre suspendarea temporară a participării părții transnistrene la mecanismul de înmatriculare a vehiculelor cu numere neutre.
Participarea regiunii transnistrene la mecanismul de înmatriculare a vehiculelor cu numere neutre la va fi suspendată oficial din data de 29 decembrie.
Potrivit Externelor din regiunea transnistreană, decizia a fost luată din cauza faptului că partea moldovenească blochează înregistrarea transporturilor de pe malul stâng al Nistrului.
„La 22 decembrie, autoritățile vamale din Republica Moldova au reținut în mod nejustificat un transport marfar cu plăcuțe de înmatriculare neutre și transnistrene. Măsurile luate pe canale politice și diplomatice pentru deblocarea cât mai curând posibil a mărfurilor transnistrene nu au condus la rezultate pozitive”, au menționat autoritățile din regiunea transnistreană.
Potrivit autorităților din stânga Nistrului, acest demers al părții moldovenești „contrazice grosolan acordurile de bază ale procesului de negociere și direct hotărârea de Protocol din 24 aprilie 2018”.
Acțiunile Moldovei de blocare a livrării plăcuțelor de înmatriculare în regiunea transnistreană sunt percepute ca fiind obstacole în calea funcționării normale planificate a mecanismului de înmatriculare a vehiculelor la punctele din Tiraspol și Râbnița, susțin autoritățile din stânga Nistrului.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 01.11.2021
Politică
Cum vrea Sandu să reintegreze regiunea transnistreană: Răspunsul președintelui
Fluxul de știri
0