Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Podul de pe șoseaua Balcani a fost deschis pentru circulație

© Photo : Facebook / Guvernul Republicii MoldovaPodul de pe șoseaua Balcani a fost deschis
Podul de pe șoseaua Balcani a fost deschis - Sputnik Moldova, 1920, 28.12.2021
Abonare
După cinci ani în care au avut loc lucrări de construcție, podul de pe șoseaua Balcani a fost deschis pentru circulație.
CHIȘINĂU, 28 dec - Sputnik. Podul de pe șoseaua M1, din preajma pieții Pruncul din Chișinău, a fost deschisă pentru circulație. Podul este situat la kilometrul 95-96 al șoselei Balcani.

În urma construcției acestui pod, porțiunea de centură a Chișinăului a fost lărgită cu două benzi, astfel fluidizând traficul din zonă.

Construcția podului a început în anul 2016 și urma să fie finalizată în vara anului 2020. Costul lucrărilor constituie aproximativ 71 de milioane de lei, bani alocați din Fondul Rutier al Republicii Moldova. Podul peste râul Bîc și peste calea ferată are o lungime de 60 de metri și va reduce timpul de călătorie pentru șoferi, mai ales pentru cei care fac naveta din localitățile Ghidighici, Vatra, Grătiești și alte suburbii.
Guvernul anunță că construcția podului face parte dintr-un proiect mai amplu, care prevede lărgirea porțiunii de centură M1 Pruncul-Cricova la patru benzi, construcția unei intersecții denivelate cu strada Petricani, construcția unor benzi de virare la stânga sub podul inaugurat.
Спецтехника - Sputnik Moldova, 1920, 28.12.2021
Societate
Cum se circulă pe drumurile din țară: Unde intervin polițiștii
Fluxul de știri
0