Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum se circulă pe drumurile din țară: Unde intervin polițiștii

© Sputnik / Alexandr SvyazinСпецтехника
Спецтехника - Sputnik Moldova, 1920, 28.12.2021
Abonare
Situația din cauza condițiilor meteo rămâne dificilă în trei raioane din sud estul țării.
CHIȘINĂU, 28 dec - Sputnik. Polițiștii și angajații Inspectoratului General al Poliției au intervenit în ultimele 24 de ore în 199 de cazuri de criză cauzate de condițiile meteorologice dificile. Astfel, în ajutorul populației, în special pe drumurile din țară, au fost implicate 287 de echipaje ale poliției cu un număr total de 522 de angajați. Informațiile au fost prezentate în cadrul unui briefing de presă organizat în legătură cu condițiile meteo dificile cauzate de ninsorile abundente și temperaturile scăzute din țară.

„A fost acordat ajutor pentru 39 de cetățeni aflați în situații de risc sporit, au fost deblocate 91 de unități de transport rămase în nămeți. La fel, s-a intervenit la deblocarea a 17 porțiuni de drum”, a precizat șeful Inspectoratului General de Poliție, Iurie Podarilov.

Potrivit informațiilor Poliției, către această oră toate șoselele sunt deblocate. 207 porțiuni de drum rămân cu risc sporit de derapaj. Potrivit autorităților, o situație mai dificilă se atestă în sudul țării. Mai exact, este vorba de drumurile din Anenii Noi, Căușeni și Ștefan Vodă.
Pentru a preveni cazurile de hipotermie, polițiștii au fost prezenți în 283 de gospodării ale persoanelor vârstnice, singure și ale celor social vulnerabile cu mulți copii. În 117 dintre aceste familii s-a intervenit împreună cu asistenții sociali comunitari.
Potrivit lui Podarilov, a fost dublat numărul polițiștilor și angajaților IGP care intervin în caz de necesitate În context, polițiștii îndeamnă oamenii să fie prudenți, să se abțină de la călătorii dacă nu au necesități urgente.
Șoferii sunt îndemnați să circulați cu prudență pentru a evita incidentele. Poliția le reamintește acestora să nu pornească la drum dacă nu au echipat autovehiculul cu pneuri corespunzătoare, să conducă cu viteză redusă, să verifice starea frânelor și să nu uite că autovehiculul trebuie dotat cu lanţuri antiderapante, lopată şi sac cu nisip.
Ce s-a întâmplat pe drumurile naționale în ultimele 24 de ore - Sputnik Moldova, 1920, 28.12.2021
Podcasturi
Situația pe drumurile din țară: Ce s-a întâmplat în ultimele 24 de ore
Fluxul de știri
0