Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Pașii esențiali pentru dezvoltarea unei afaceri - Sfatul expertului Alexandru Bordea

Abonare
Domeniul afacerilor în Republica Moldova se confruntă cu multe obstacole - lipsa banilor, permisiuni, birocrație și impozite mari. Mai există o întrebare de bază: De la ce să pornești o afacere? La această întrebare a răspuns business trainerul Alexandru Bordea.

”Dacă ești la început, atunci trebuie să ei o decizie, să o implementezi rapid, să înțelegi ce funcționează și ce nu merge bine. Respectiv, să dezvolți această celulă. Totodată, detaliul cel mai important este să privești cifrele. Trebuie să ai responsabilitate, ceea ce este foarte și foarte important. Testează, încearcă, apoi vei lua o decizie. Mulți sunt sceptici înainte de a încerca”, declară Bordea.

Alexandru Bordea explică că este vorba despre cifrele care reprezintă volumul vânzărilor, rentabilitatea, cifra marketingului și alte calcule. O altă problemă pe care o remarcă business trainerul este faptul că o mulți oameni care au o afacere nu și-au tehnologizat activitatea.

”Nu cred că pe tineri trebuie să-i motivăm să deschidă o afacere, ci persoanele care au deja peste 35-40 de ani și mai mult. Niciodată nu este prea târziu să înveți, să faci școală sau să inițiezi o afacere”, mai spune Bordea.

Bordea scoate în evidență faptul că cei care vor să-și inițieze o afacere trebuie să aibă o minimă cultură generală.
”O afacere este despre relațiile pe care le construiești – cu miniștrii, ambasadori, agenții economici din alte state. Plus la asta, o oportunitate foarte mare pentru o afacere este utilizarea noilor tehnologii, să se instruiască, întrucât idei generațiile zilelor noastre au”, menționează Alexandru Bordea.
Să fii antreprenor de succes, în opinia lui Alexandru Bordea, este să faci ceea ce îți place și să câștigi atât cât îți dorești.
Fluxul de știri
0