Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cât timp se va menține zăpada: Prognozele meteorologilor

© Sputnik / Mihai CarausЗимний Кишинев 2021
Зимний Кишинев 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 28.12.2021
Abonare
În ultimele zile au căzut mai multe precipitații decât cantitatea normală pentru această perioadă. Cât timp va mai ninge și dacă vom avea sau nu zăpadă de Revelion, a precizat meteorologul Ghenadie Roșca pentru Sputnik Moldova.
CHIȘINĂU, 28 dec - Sputnik. În ultimele 24 de ore, în Moldova au căzut precipitații sub formă de ninsoare într-o cantitate de la 4 până la 22 de milimetri. Este mult pentru această perioadă, dar nu și una record, spune șeful Centrului de Prognoze Meteo al Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Ghenadie Roșca.
„Nu este record. Desigur că nu e normal să cadă astfel de cantități de precipitații, dar luând în considerare că a fost un fon atmosferic care a trecut pe teritoriul nostru, respectiv, este ceva normal ca să cadă în această perioadă o astfel de cantitate”, a precizat Ghenadie Roșca.
Meteorologul a menționat că în următoarele zile nu se prevăd ninsori.

„Ninsorile nu mai continuă, ceea ce cade acum sunt rămășițele din ceea ce a fost ieri și noaptea trecută. Respectiv, spre seară, probabil, nu vor mai cădea în general ninsori”, susține meteorologul.

Ghenadie Roșca a fost întrebat cum va fi vremea de Revelion și dacă zăpada se va menține până atunci, iar acesta a spus că încă se lucrează la o prognoză exactă pentru noaptea dintre ani și că deocamdată nu se știe care va fi vremea pe 31 decembrie - 1 ianuarie.
Anterior, șeful Centrului de Prognoze Meteo al Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Ghenadie Roșca, a declarat că de Revelion, cel mai probabil, nu vom avea zăpadă, deoarece temperaturile vor crește puțin.
Zăpadă - Sputnik Moldova, 1920, 27.12.2021
Societate
Vom avea sau nu zăpadă de Revelion: Ce spun meteorologii
Totuși, astăzi, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o avertizare prin care atenționează că temperaturile medii vor scădea începând de mâine cu 5 - 7 grade Celsius, iar aceste valori termice scăzute se vor menține inclusiv pe 30 decembrie.
Totodată, începând de astăzi și până pe 30 decembrie se așteaptă ghețuș și polei.
Fluxul de știri
0