Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vom avea sau nu zăpadă de Revelion: Ce spun meteorologii

© Sputnik / Mihai CarausZăpadă
Zăpadă - Sputnik Moldova, 1920, 27.12.2021
Abonare
Ce surprize ne pregătește vremea de Revelion am aflat de la șeful Centrului de Prognoze Meteo al Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Ghenadie Roșca.
CHIȘINĂU, 27 dec – Sputnik. Pe teritoriul Republicii Moldova va mai ninge cel mult încă două-trei zile. De Revelion, cel mai probabil, nu vom avea zăpadă. Precizarea a fost făcută pentru Sputnik Moldova de șeful Centrului de Prognoze Meteo al Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Ghenadie Roșca.
Potrivit specialistului, în următoarele zile temperaturile vor crește până la +5 grade Celsius, iar zăpada se va topi. Totodată, Roșca a anunțat că va mai ninge pe parcursul zilelor de 27 și 28 decembrie.

„Temperaturile vor înregistra o tendință de creștere, respectiv stratul de zăpadă care se va depune pe parcursul zilei de astăzi și mâine se va topi. De Revelion s-ar putea să nu mai avem zăpadă decât acolo unde s-au depus straturi mai consistente”, a precizat Roșca.

Astfel, de Revelion, în majoritatea localităților din țară zăpadă s-ar putea să nu mai fie. Mai mult, Ghenadie Roșca anunță că pentru data de 31 decembrie sunt prognozate precipitații, dar sub formă de ploaie.
Totodată, șeful Centrului de Prognoze Meteo al Serviciului Hidrometeorologic de Stat ne îndeamnă să nu ne deziluzionăm deocamdată pentru că ar mai putea apărea modificări ale vremii. El spune că în atmosferă există multe procese dinamice și s-ar putea să apară modificări care să ducă la precipitații inclusiv sub formă de ninsoare de Revelion.
Fluxul de știri
0