Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce spune Maia Sandu despre perspectivele aderării Moldovei la NATO

© AP Photo / Vadim GhirdaФлаг НАТО
Флаг НАТО - Sputnik Moldova, 1920, 28.12.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele Republicii Moldova a fost întrebat dacă actuala conducere a Moldovei are intenții de a proclama cursul spre aderarea la Alianța militară nord-atlantică.
CHIŞINĂU, 27 dec - Sputnik. Moldova rămâne în continuare un stat neutru, în acest moment autoritățile nu au inițiative de revizuire a neutralității constituționale și, respectiv, de aderare la blocuri militare. Acest lucru l-a declarat într-un interviu televizat președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu.
"Noi avem scris în Constituție că suntem o țară neutră. Nimeni nu a schimbat Constituția, nu există acum o asemenea inițiativă. Nu reprezentăm niciun pericol militar pentru nimeni. Noi ne dorim doar pace și sperăm ca lucrurile să meargă într-acolo", a spus Sandu.
Întrebată despre perspectivele de aderare a Moldovei la UE, Sandu a menționat că aceasta poate apărea doar atunci când Moldova își va face „temele” prevăzute de Acordul de Asociere cu UE.
„Suntem încă departe de îndeplinirea condițiilor Acordului de Asociere”, a declarat Sandu.
Maria Zaharova - Sputnik Moldova, 1920, 26.12.2021
Rusia
MAE rus a anunțat principalele subiecte ale negocierilor cu NATO privind securitatea
Amintim că, potrivit articolului 11 din Constituție, Republica Moldova își proclamă neutralitatea permanentă și nu admite dislocarea de trupe militare ale altor state pe teritoriul său.
Fluxul de știri
0