Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova, 1920
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

MAE rus a anunțat principalele subiecte ale negocierilor cu NATO privind securitatea

© МИД РФ / Trecere la banca de fotografiiMaria Zaharova
Maria Zaharova - Sputnik Moldova, 1920, 26.12.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Maria Zaharova: Neextinderea NATO va deveni principala problemă în negocierile cu Statele Unite privind securitatea.
CHIȘINĂU, 26 dec – Sputnik. Neextinderea Alianței Nord-Atlantice și lipsa armelor care amenință securitatea la granițele Rusiei sunt principalele probleme în viitoarele negocieri dintre Statele Unite și NATO, a declarat reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, scrie RIA Novosti.
Așa Zaharova a comentat cuvintele reprezentanților unor țări occidentale care au spus că aceste subiecte nu vor fi luate în considerare.

"Acest lucru ar trebui să fie înțeles foarte clar de către cei care până acum nu au înțeles esența poziției ruse", a spus diplomatul.

Săptămâna trecută, Moscova a publicat proiectele acordului cu Statele Unite ale Americii și acordul cu statele membre NATO, care includ, în mare parte, prevederi privind garanțiile reciproce de securitate în Europa, nedislocarea rachetelor cu rază medie și mai scurtă în zona de acțiune a ambelor părți și refuzul de a extinde în continuare alianța, inclusiv în detrimentul fostelor republici ale URSS. Ministrul adjunct de externe Serghei Riabkov a declarat pentru RIA Novosti că, dacă Occidentul nu va răspunde acestor solicitări, ar putea începe o nouă rundă de confruntare.
Primele runde de negocieri pe această temă sunt așteptate să aibă loc în luna ianuarie, 2022.
Președintele rus, Vladimir Putin, a subliniat în mod repetat că extinderea NATO spre Est și desfășurarea de arme ofensive în Ucraina sunt linii roșii pentru Moscova.
Ежегодная пресс-конференция президента России Владимира Путина - Sputnik Moldova, 1920, 23.12.2021
Rusia
Putin: Rusia a dat de înțeles că mișcarea NATO către EST este inacceptabilă
Fluxul de știri
0