Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Decizia Curții de Apel: Gheorghe Cavcaliuc, căutat în continuare pentru arest

© Sputnik / Miroslav RotariGheorghe Cavcaliuc
Gheorghe Cavcaliuc - Sputnik Moldova, 1920, 28.12.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Gheorghe Cavcaliuc continuă să fie anunțat în căutare, cu aplicarea arestului, anunță Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale.
CHIȘINĂU, 28 dec – Sputnik. În seara zilei de luni, Curtea de Apel Chișinău a menținut încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, în baza căreia Gheorghe Cavcaliuc urmează să fie reținut și plasat în arest.
Amintim că recent Interpol a acceptat cererea de anunțare în căutare a învinuitului în cauza penală în care procurorii PCCOCS au formulat învinuirea împotriva acestuia de coordonare a fabricării dosarelor Petic, înscenarea violului, și Verbițchi, înscenarea transportării ilegale a cartușelor „Kalașnicov” în Ucraina.
În perioada infracțională investigată de procurori, învinuitul deținea funcția de șef adjunct în Poliția Republicii Moldova.
Decizia Curții de Apel a fost pronunțată după ce acesta a contestat aplicarea arestului preventiv, ulterior citării de prezentare la PCCOCS, pe care însă nu a onorat-o.
Percheziții la administrația de stat a drumurilor   - Sputnik Moldova, 1920, 28.12.2021
Societate
CNA a efectuat mai multe percheziții în această dimineață - unde au descins oamenii legii
Precizăm că pe 20 iulie liderul partidului „PACE”, Gheorghe Cavcaliuc, a fost anunțat în căutare de Procuratura raionului Sângerei pentru eschivarea de a se prezenta la organul de urmărire penală în dosarul verde de briliant.
Este de menționat faptul că la începutul verii, Cavcaliuc a plecat din țară și de atunci nu s-a mai întors. În ultima perioadă, în presă se zvonește că Gheorghe Cavcaliuc se află la Londra.
Fluxul de știri
0