Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

CNA a efectuat mai multe percheziții în această dimineață - unde au descins oamenii legii

© Sputnik / Miroslav RotariPercheziții la administrația de stat a drumurilor
Percheziții la administrația de stat a drumurilor   - Sputnik Moldova, 1920, 28.12.2021
Abonare
Ofițerii CNA și procurorii anticorupție au efectuat în această dimineață percheziții la domiciliul a opt persoane suspectate de implicare în cazul afacerilor dubioase cu terenuri la Durlești.
CHIȘINĂU, 28 dec – Sputnik. Perchezițiile au avut loc la domiciliile a opt persoane suspectate că ar fi avut rol de interpuși, beneficiarii efectivi fiind rudele ex-primarului de la Durlești, dar și foști angajați ai Primăriei.
Potrivit unui comunicat de presă al CNA, oamenii legii au căutat probe care ar urma să demonstreze faptul că cei opt ar fi fost implicați în acte de corupție de la primărie.
"De la fața locului, au fost ridicate acte despre costul tranzacțiilor, telefoane mobile și alți purtători de informații. Acțiunile s-au desfășurat atât în raza municipiului Chișinău, cât și în afara orașului. Persoanele vizate sunt cercetate, la această etapă, în stare de libertate, urmând ca procurorii să stabilească statutul lor procesual, în funcție de probatoriul acumulat", se arată în comunicat.
Amintim că, acum o lună, mai mulți foști funcționari din cadrul Primăriei Durlești au ajuns în vizorul CNA și cel al procurorii anticorupție într-un dosar de abuz de serviciu. Aceștia sunt bănuiți că ar fi pus la cale o schemă de înstrăinare a terenurilor din raza orășelului Durlești, în baza unor decizii ale Consiliului orășenesc.
Persoanele implicate în dosar sunt bănuiți că ar fi prejudiciat statul cu circa 6,5 milioane de lei.
Fluxul de știri
0