Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Prima ședință de judecată în primul dosar inițiat pe numele lui Stoianoglo, amânată

© Sputnik / Mihai CarausЗадержание генерального прокурора Александра Стояногло
Задержание генерального прокурора Александра Стояногло - Sputnik Moldova, 1920, 27.12.2021
Abonare
Ședința de judecată în primul dosar inițiat de procurori pe numele lui Alexandr Stoianoglo a fost amânată pentru anul următor.
CHIȘINĂU, 27 dec – Sputnik. Prima ședință de judecată în primul dosar inițiat pe numele procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, care urma să se desfășoare în data de 27 decembrie, ora 14:00, la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani a fost amânată.
Astfel, audierea în acest dosar va avea loc în anul următor, mai exact pe 1 martie 2022. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de avocatul lui Stoianoglo, Vasile Gafton.
„S-a amânat, într-adevăr, judecarea acestui dosar, pentru 1 martie 2022. Este vorba despre plata indemnizațiilor de eliberare către fostul șef al Procuraturii pentru Compaterea Crimei Organizate și Cauze Speciale, Nicolai Chitoroagă. Era prima ședință, dar au amânat-o. Nu avem detalii, doar procurorii le cunosc”, a precizat avocatul Vasile Gafton.
Amintim, în acest dosar Stoianoglo va ajunge pe banca acuzaților fiind învinuit de exces de putere sau depășirea atribuțiilor de serviciu.
Asta după ce pe 9 decembrie, procurorul general suspendat, Alexandru Stoianoglo, a fost eliberat din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar. Ulterior, pe numele acestuia a fost inițiat un nou dosar de urmărire penală este pe două capete de acuzare. Este vorba de încălcarea inviolabilității vieții personale și divulgarea datelor urmăririi penale.
Alexandr Stoianoglo - Sputnik Moldova, 1920, 18.12.2021
Politică
Reacția lui Stoianoglo la noul său dosar penal: Ce spune procurorul general suspendat
Fluxul de știri
0