Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Ce vaccin alegem pentru doza Booster - Sfatul unui cunoscut epidemiolog

Abonare
În Republica Moldova a demarat recent procesul de vaccinare cu doza Booster. În acest context, multă lume se întreabă ce vaccin să-și administreze, cel pe care și l-a administrat prima dată, fie un alt tip de ser.
Epidemiologul și doctorul în medicină Viorel Prisăcaru a declarat în studioul Sputnik Moldova că vaccinarea cu un alt tip de ser oferă aceleași rezultate. Cu toate acestea, Prisăcaru menționează că ar fi preferabil totuși ca oamenii să-și administreze același tip de vaccin pentru doza Booster.

”Eu consider că este cel mai bine ca să te vaccinezi cu același vaccin. Totuși, de exemplu, eu m-am vaccinat cu Astra Zeneca, însă la ora actuală nu avem acest tip de vaccin în țară. În acest caz, eu m-am vaccinat cu un lat tip de vaccin, cu Pfizer”, spune Viorel Prisăcaru.

Epidemiologul și doctorul în medicină spune că indiferent ce tip de vaccin alegem, eficiența este practic aceeași.

”Se formează același antigen față de infecția COVID-19. Practic imunitatea e aceiași, s-a demonstrat în diferite studii. Trebuie să ne vaccinăm cu acel ser care este valabil la moment în țară”, mai spune epidemiologul.

Menționăm că, la ora actuală, în țară nu sunt disponibile vaccinurile Astra Zeneca, Sputnik V, Jonson & Jonson sau Sinofarm. Singurul tip de vaccin disponibil în Republicam Moldova este Pfizer.
Fluxul de știri
0