Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce se întâmplă pe drumurile din țară: Avertizările autorităților

© Sputnik / OsmatescoCurățarea drumurilor
Curățarea drumurilor - Sputnik Moldova, 1920, 28.12.2021
Abonare
Poliția îndeamnă conducătorii auto să circule cu prudență și să aibă automobilele bine echipate.
CHIȘINĂU, 28 dec – Sputnik. Poliția anunță că multe echipaje monitorizează situația pe drumurile din țară și sunt gata să vină în ajutorul conducătorilor auto în cazul în care aceștia ajung în dificultate.
Totuși, șoferii sunt îndemnați să circulați cu prudență pentru a evita incidentele. Poliția le reamintește acestora să nu pornească la drum dacă nu au echipat autovehiculul cu pneuri corespunzătoare, să conducă cu viteză redusă, să verifice starea frânelor și să nu uite că autovehiculul trebuie dotat cu lanţuri antiderapante, lopată şi sac cu nisip.
”Asigurați-vă că automobilul este alimentat cu combustibil, că aveți telefonul încărcat și copiii sunt transportați în siguranță”, atenționează Poliția.
Autoritățile spun că în momentul de față nu sunt drumuri blocate. În raioanele Anenii Noi, Căușeni și Ștefan Vodă, deși a fost presărat material antiderapant, pe unele porțiuni de drum este totuși ghețuș.
Și Poliția de Frontieră atenționează călătorii să se informeze înainte de a porni la drum lung despre starea vremii atât din țară, cât și din țara în care au planificat sejurul.
”Pe multe drumuri naționale se circulă cu dificultate, persistă ghețuș. Verificați și echipați în conformitate cu condițiile meteo mijlocul de transport, dar și să țineți cont de îndrumările și avertizările altor instituții de resort”, subliniază instituția.
Polițiștii de frontieră au ajutat pe parcursul nopții mai multor persoane, mașinile cărora au derapat și s-au blocat pe marginea drumurilor. Astfel, la intrarea în Ștefănești, raionul Ștefan Vodă, patrula Poliției de Frontieră a intervenit pentru ajuta un conațional care nicidecum nu reușea să se deplaseze cu mașina, din cauza ghețușului. La Costești și Cosăuți, alte mijloace de transport au fost deblocate din nămeți cu suportul autospecialelor de frontieră.
Poliția de Frontieră a informat anterior că Punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Reni a fost închis temporar din cauza că pe partea ucraineană a fost deconectată energia electrică. Cetățenilor le este recomandat să opteze pentru punctul de trecere Cișmichioi-Dolinoie până va fi înlăturată defecțiunea
Punct de trecere a frontierei - Sputnik Moldova, 1920, 28.12.2021
Societate
Un punct de trecere a frontierei și-a sistat activitatea
Fluxul de știri
0