Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Urechean: Organele de stat din Republica Moldova degradează

© privesc.euSerafim Urecheanu
Serafim Urecheanu - Sputnik Moldova, 1920, 27.12.2021
Abonare
Un fost primar al Chișinăului a evaluat activitățile Cabinetului de Miniștri. Verdictul este dezamăgitor.
CHIȘINĂU, 27 dec – Sputnik. La cinci luni de activitate a Guvernului, unii reprezentanți ai clasei politice din țara noastră sunt deja sceptici cu privire la activitatea lui, menționând că acesta nu are o viziune clară asupra dezvoltării țării și că nu au are un plan de acțiune detaliat cu privire la schimbări pozitive în economia națională și viața socială. Precizarea a fost făcută de fostul primar general al Capitalei, Serafim Urechean, în studioul Sputnik Moldova.

„Rata de degradare a organelor guvernamentale din Republica Moldova este izbitoare. Dacă ar fi cu adevărat oameni responsabili în fruntea țării, chiar ar menține la putere o astfel de persoană precum ministrul Sănătății?”, a declarat Serafim Urechean.

Potrivit lui Urecheanu, ar fi putut fi semnat un contract mai favorabil de furnizare a gazelor naturale cu Federația Rusă, iar vicepremierul Andrei Spînu nu ar trebui să se elibereze de responsabilitatea pentru condițiile actuale, a spus politicianul.

„Modul în care au cumpărat din bugetul de stat de la vecinii din vest arată analfabetismul acestor oameni. Dacă avem un președinte, dacă avem un Guvern, dacă avem un procuror, ministrul Sănătății, de exemplu, ar fi trebuit să aibă de multă vreme o discuție serioasă cu el”, a mai spus Urechean.

Totuși, veteranul politicii moldovenești a lăudat activitățile ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, precum și a deputatului majorității parlamentare a Partidului Acțiune și Solidaritate, Vladimir Bolea, menționând competența acestora în realizarea acțiunilor politice.
Politolog: Norocul guvernării este că duminică nu vor avea loc alegeri, asta îi salvează  - Sputnik Moldova, 1920, 23.12.2021
Podcasturi
Politolog: Norocul guvernării este că duminică nu vor avea loc alegeri, asta îi salvează
Fluxul de știri
0