Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Se închide sau nu Centrul COVID de la Moldexpo? Ce spun autoritățile

© Sputnik / Mihai CarausCentrul COVID-19 Chișinău MoldExpo
Centrul COVID-19 Chișinău MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920, 27.12.2021
Abonare
Autoritățile municipale au venit cu precizări legate de activitatea Centrului COVID-19 de la Moldexpo.
CHIȘINĂU, 27 dec - Sputnik. Centrul COVID de la Moldexpo nu se închide deocamdată. Cel puțin asta susține șeful interimar al Direcției Generale Asistență Medicală și Socială a municipiului Chișinău, Boris Gîlca.
Asta după ce la ședința Parlamentului în cadrul căreia a fost examinată moțiunea simplă împotriva ministrului Ala Nemerenco și a politicilor Ministerului Sănătății, ministrul a declarat că Centrul COVID-19 deschis de mai bine de un an la Centrul Expozițional Moldexpo ar putea fi închis. Mai mult, Nemerenco și-a declarat nemulțumirea față de condițiile în care activau medicii în acest centru, dar și de condițiile în care erau ținuți pacienții.

”Centrul COVID de la Moldexpo rămâne securizat. Acolo menținem doar un singur post medical anume pentru triajul pacienților suspecți și pentru acordarea primului ajutor la necesitate. Acest spațiu de la Moldexpo este unul esențial și este o infrastructură critică pentru o gestionare eficientă. Noi nu vom fi de acord cu închiderea acestuia spațiu”, a declarat Boris Gîlca.

Totodată, Boris Gîlcă a precizat că autoritățile municipale se pregătesc de un nou val de COVID-19 în contextul în care în mai multe țări din Europa bântuie noua tulpină de coronavirus.
”Avem o perioadă de respiro în care evaluăm necesitățile și pregătirea spațiilor pentru acel potențial val de COVID. Am propus Ministerului Sănătății să facem o evaluare comună a necesităților pregătirii către un val nou”, a mai declarat Gîlcă.
La ora actuală în spitalele din Chișinău cu profil COVID-19 sunt internate 265 de persoane dinte care 30 sunt în stare foarte gravă. În ultimele 24 de ore, în Capitală au fost înregistrate 177 de cazuri noi de îmbolnăvire și șase decese provocate de COVID-19.
Centrul COVID-19 Chișinău MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920, 18.11.2021
Coronavirus
Ultima oră: Centrul COVID de la Moldexpo va fi închis
Fluxul de știri
0