Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Ultima oră: Centrul COVID de la Moldexpo va fi închis

© Sputnik / Mihai CarausCentrul COVID-19 Chișinău MoldExpo
Centrul COVID-19 Chișinău MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920, 18.11.2021
Abonare
Centrul COVID de la Moldoxpo ar putea fi închis peste câteva zile, anunță ministrul Sănătății.
CHIȘINĂU, 19 nov - Sputnik. Centrul COVID-19 deschis de mi bine de un an la Centrul Expozițional Moldexpo ar putea fi închis în urătoarele zile. Despre aceasta a anunțat ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, în Parlament. Potrivit ministrului, Centrul a ajuns un „mega-spital, cu peste 400 de paturi de tratament COVID-19 și tocmai 37 de paturi de reanimare”.
„Pentru comparație, Spitalul Clinic Republica cu aproape o mie de paturi are o secție de reanimare foarte modernă de doar 45 de paturi și aici, în niște condiții pe care le cunoaștem cum sunt, am dezvoltat tocmai 37 de paturi pentru reanimare”, a declarat Nemerenco.
Aceasta mai spune că fiecare pat de reanimarea avea și o butelie enormă de oxigen. Mai mult, Nemerenco spune că toate aceste butelii de oxigen, inclusiv cele din depozitul de la Moldexpo, la cea mai mică eroare tehnică puteau provoca o explozie care putea provoca o catastrofă.
„Vă spun ce ne-au spus inginerii. Di cauza unei erori tehnice sau umane, la o explozie, putea fi rasă o treime a sectorului Buiucani”, a precizat Ala nemerenco.
Totodată, aceasta este nemulțumită de condițiile în care activau medicii în acest centru, dar și de condițiile în care erau ținuți pacienții. În context, Nemerenco spune că după ce a fost învestită în funcție a decis ca acest Centru să fie „descărcat”. Toți pacienții din reanimare au fost evacuați.
„Acest Centru a fost în sfârșit descărcat de toți pacienții. Aceștia au fost transferați în alte spitale. Au fost păstrate doar trei - patru paturi în cazul în care 112 aduce pacienți mai gravi. În câteva zile, vă informez, vom închide acest Centru”, a mai spus Ala Nemerenco.
Amintim, împotriva Alei Nemerenco, dar și a politicilor de activitate a Ministerului Sănătății a fost depusă o moțiune simplă de către deputații Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor.
Ruslan Flocea - Sputnik Moldova, 1920, 18.11.2021
Societate
Deputații au votat: Șeful CNA, Ruslan Flocea, revocat din funcție
Fluxul de știri
0