Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Recomandările autorităților – Cum și unde schimbăm anvelopele pentru a exclude riscurile

Recomandările autorităților – Cum și unde schimbăm anvelopele pentru a exclude riscurile
Abonare
Reprezentații Agenției pentru Protecția Consumatorilor îi îndeamnă pe șoferi să aleagă cu grijă centrul de deservire auto și agenții economici care prestează servicii de vulcanizare.
Suntem în perioada în care conducătorii auto continuă să-și doteze mașinile cu cauciucuri de iarnă. Specialiștii susțin că există câteva criterii de care trebuie să țină cont șoferii.
"Consumatorul trebuie să se asigure că agentul economic activează legal. Astfel, trebuie să verifice pe panoul informativ dacă sunt puse la vedere toate autorizațiile: autorizația de la Primărie, notificarea de la Agenția Națională Transport Auto, documentele care fac dovada înregistrării agentului economic, iar tarifele trebuie afișate în mod vizibil și transparent pe panoul informativ", a relatat pentru Sputnik inspectorul principal al Direcției Control Metrologic din cadrul APCSP, Elena Murariu.
Mai mult, pentru a fi sigur că lucrările sunt efectuate conform standardelor, consumatorul are dreptul să ceară de la agentul economic buletinul de verificare metrologică a standului de balansare a roților.
"Pentru a face procedura de montare a unei anvelope, fiecare roată a autovehiculului trebuie balansată. În acest sens, agenții economici folosesc un stand de balansare a roților – un mijloc de măsurare care trebuie verificat obligatoriu o dată la fiecare 12 luni", a precizat specialistul.
Legislația națională în vigoare nu condiționează utilizarea anvelopelor de iarnă de o anumită dată calendaristică, ci de condițiile meteo nefavorabile. Mai exact, atunci când carosabilul este acoperit de zăpadă, gheață sau polei.
Amenda pentru persoanele care vor circula în condiții nefavorabile cu pneuri de vară este între 600 şi 1000 de lei.
Fluxul de știri
0