Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

COVID-19 bate în retragere: Câte raioane rămân sub ”cod galben”

© Inquam Photos / Virgil SimonescuPacienți internați cu diagnostic COVID-19
Pacienți internați cu diagnostic COVID-19 - Sputnik Moldova, 1920, 27.12.2021
Abonare
În aceste momente în țară este valabil doar codul „galben” și ”verde” de alertă epidemiologică. Agenția Națională de Sănătate Publică a actualizat datele.
CHIȘINĂU, 27 dec - Sputnik. Doar în câteva raioane mai rămâne valabil ”codul gablen” de alertă epidemiologică. Datele au fost prezentate de Agenția Națională Pentru Sănătate Publică, care în fiecare săptămână determină nivelul de pericol epidemiologic.
Astfel, de la începutul acestei săptămâni sub „cod galben” rămân municipiul Chișinău, precum și raioanele Dondușeni, Dubăsari, Ocnița, Soroca și Taraclia.
Toate celelalte raioane sunt în zona „verde”.
Decizia de atribuire a codului de culoare al pericolului COVID-19 a fost aplicată din 22 septembrie, în baza numărului de noi infecții la 100 de mii de locuitori pe săptămână:
„Cod verde” – mai puțin de 50 de cazuri;
„Cod galben” – 50 - 99 cazuri;
„Cod portocaliu” – 100-249 de cazuri;
„Cod roșu” – mai mult de 250 de cazuri.
Vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 27.12.2021
Societate
Atenție! De astăzi se schimbă regulile de intrare în țară

Ce prevede ”Codul galben” de alertă epidemiologică.

1. Instituțiile de învățământ vor activa în regim obișnuit, cu prezența fizică a elevilor.
2. Unitățile de alimentație publică își vor organiza activitatea la capacitate maximă, cu respectarea măsurilor de protecție în vigoare.
3. Este interzis accesul vizitatorilor în instituțiile medico-sanitare și instituții de plasament.
4. Pragul de alertă galben prevede câteva scenarii pentru organizarea evenimentelor private: participarea a cel mult 100 de persoane în spații interioare, cu asigurarea spațiului de cel puțin 4 metri pătrați, fie participarea a maxim 300 de invitați, cu obligația ca aceștia să prezinte certificatul COVID-19.
5. Persoanele care merg la cinematografe, săli de concerte în spații închise și deschise, cluburile de noapte sau a festivaluri, vor trebui să prezinte certificatul COVID-19.
6. Zonele de agrement și parcurile de distracție își vor organiza activitatea, cu asigurarea unei suprafețe, în spațiul destinat vizitatorilor/clienților, de cel puțin 2 metri pătrați pentru fiecare vizitator.
7. Centrele de sport își vor organiza activitatea cu asigurarea unei suprafețe de cel puțin 4 metri pătrați pentru fiecare persoană sau la capacitate maximă, dacă toți clienții prezintă la intrarea în unitate certificatul COVID-19.
8. Evenimentele sportive vor fi organizate cu participarea spectatorilor până la 50 la sută din capacitatea maximă s spațiului, atât în interior, cât și în exterior, sau la capacitate de 75 la sută, cu obligația ca toți spectatorii să prezinte la intrarea în spațiul unde se desfășoară activitatea certificatul COVID-19.
9. Întrunirile științifice, conferințele, seminarele sau alte evenimente similare vor fi organizate cu participarea a cel mult 150 de persoane în spații interioare sau 200 de persoane în spații exterioare, cu asigurarea unei suprafețe de cel puțin 2 metri pătrați pentru fiecare persoană, sau cu asigurarea unei suprafețe de cel puțin 2 metri pătrați pentru fiecare persoană, fără limitarea numărului de participanți, cu obligația ca toți participanții să prezinte certificatul COVID-19.
Повышенные меры безопасности: как в Международном аэропорту Кишинева проверяют пассажиров - Sputnik Moldova, 1920, 22.12.2021
Societate
S-au schimbat regulile la Aeroportul Chișinău
Fluxul de știri
0