Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: Rusia a dat de înțeles că mișcarea NATO către EST este inacceptabilă

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaЕжегодная пресс-конференция президента России Владимира Путина
Ежегодная пресс-конференция президента России Владимира Путина - Sputnik Moldova, 1920, 23.12.2021
Abonare
Vladimir Putin a declarat că Rusia a dat de înțeles că mișcarea NATO către est este inacceptabilă.
CHIȘINĂU, 23 dec - Sputnik. Rusia a dat de înțeles în mod clar, în contextul garanțiilor de securitate pentru țară, că mișcarea NATO în continuare spre est este inacceptabilă, a declarat președintele rus Vladimir Putin.
Amintim că liderul de la Kremlin și președintele american Joe Biden au purtat discuții închise pe 7 decembrie. Zece zile mai târziu, Ministerul rus de Externe a publicat un proiect de tratat cu Statele Unite și un acord cu NATO privind garanțiile de securitate.
Documentele au fost deja transmise la Washington și aliații săi. Unul dintre punctele proiectului de acord este propunerea ca NATO să ofere garanții că Alianța nu se va extinde pe teritoriul Ucrainei. În timpul unei conversații cu omologul său american, Putin i-a spus șefului Statelor Unite că „liniile roșii” sunt avansarea în continuare a NATO spre Est și desfășurarea de arme ofensive în Ucraina.
„În acest sens, am arătat clar că mișcarea NATO în continuare spre est este inacceptabilă”, a spus Putin în cadrul conferinței de presă anuale, răspunzând la întrebarea unui jurnalist străin despre garanțiile de securitate pentru Rusia.
Înainte de aceasta, președintele rus a subliniat că acțiunile Federației Ruse vor depinde nu de progresul negocierilor privind garanțiile de securitate, ci de asigurarea securității țării.
Fluxul de știri
0