Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Studiu: două doze Pfizer și Moderna nu protejează de Omicron

© AFP 2024 / HAZEM BADERВакцина Moderna против COVID-19
Вакцина Moderna против COVID-19 - Sputnik Moldova, 1920, 26.12.2021
Abonare
Potrivit unui studiu realizat de savanții americani, două doze ale vaccinului companiilor Pfizer și Moderna nu oferă o protecție împotriva tulpinii Omicron.
BUCUREȘTI, 26 dec – Sputnik. Două doze ale vaccinului împotriva coronavirusului ale companiilor Pfizer și Moderna nu asigură o protecție de tulpina omicron după șase luni de la administrarea celei de-a doua componente, potrivit unui studiu al cercetătorilor americane, concluziile căreia au fost publicate pe portalul bioRxiv.
“După o jumătate de an de la cea de-a doua doză, plasma niciunei persoane vaccinate studiate nu a arătat activități de neutralizare a tulpinii Omicron”, se spune în material.
Potrivit studiului, după cea de-a doua doză efectul anticorpilor se reduce de 30 de ori la contactul cu omicron, comparativ cu alte tulpini. Însă, după doza booster indicatorii se reduc doar de 14 ori. Totodată, cea de-a treia doză asigură o protecție de omicron în cazul a 90 la sută din participanții la studiu.
Potrivit savanților, aceste date demonstrează necesitatea revaccinării pentru asigurarea unei protecții de Omicron.
Purtarea măștii în Italia, coronavirus - Sputnik Moldova, 1920, 24.12.2021
Internațional
Italia a introdus purtarea obligatorie a măștilor în stradă și în anumite locații
Fluxul de știri
0