Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Italia a introdus purtarea obligatorie a măștilor în stradă și în anumite locații

© AFP 2022 / CARLO HERMANNPurtarea măștii în Italia, coronavirus
Purtarea măștii în Italia, coronavirus - Sputnik Moldova, 1920, 24.12.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Italia introduce obligativitatea purtării măștii de protecție în aer liber și în anumite locații.
CHIȘINĂU, 24 dec - Sputnik. Italia impune purtarea măștii medicale pe străzi și obligă utilizarea măștii respiratorii de model FFP2 în transportul public, în cinematografe, teatre și stadioane, a anunțat ministrul italian al Sănătății, Roberto Speranza.
Joi, Consiliul de Miniștri al Italiei a adoptat în unanimitate un nou decret de înăsprire a luptei împotriva infecției cu coronavirus, ale cărui prevederi le-a explicat Speranza într-o conferință de presă.
În primul rând, a spus ministrul, decretul presupune o reducere a perioadei de valabilitate a certificatului electronic verde de la actualele nouă luni la șase.
"Noile date care au apărut ne-au determinat să scurtăm durata la șase luni. De asemenea, reducem timpul pentru efectuarea celei de-a 4-a doze, care este redusă la patru luni", a spus el.
„Măștile devin obligatorii în aer liber și introducem cerința de a folosi măști FFP2 în anumite locații, cum ar fi transportul, călătoriile urbane și pe distanțe lungi, cinematografele, teatrele, muzeele, evenimentele sportive în interior și stadioanele. În aceste locații mâncatul este interzis”, a spus Speranza.
Roma - Sputnik Moldova, 1920, 23.12.2021
Internațional
Noi restricţii? Important pentru toți moldovenii din Italia
Potrivit ministrului italian al Sănătății, așa-numitul decret „de vacanță” își propune să răspundă creșterii infecțiilor cauzate de răspândirea tulpinii omicron.
Ministrul a anunțat, de asemenea, extinderea super green pass „îmbunătățit” la muzee, expoziții și parcuri tematice, când mai devreme era posibilă intrarea cu un test de coronavirus. La aceste locuri, după cum a adăugat Consiliul de Miniștri, se adaugă piscinele și sălile de sport, unitățile de jocuri de noroc și băile termale.
Noile prevederi ale decretului au schimbat și regulile intrării în baruri și restaurante. Acum, pentru a bea cafea la tejghea, vizitatorul va avea nevoie de un super green pass - adică testul rapid obișnuit pentru infecție, care dă dreptul la un certificat „de bază”, nu va fi suficient.
O altă măsură va fi interzicerea organizării evenimentelor festive și concertelor în masă în aer liber până pe 31 ianuarie.
Joi, Italia a înregistrat un record absolut de infecții de COVID-19, o creștere la 44 595 de cazuri pe zi. Cea mai mare creștere zilnică a fost anterior de 40,9 mii și a fost înregistrată în noiembrie anul trecut.
Fluxul de știri
0