Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Meniu sănătos pentru masa de Revelion: Ce ne recomandă nutriționiștii

Meniu sănătos pentru masa de Revelion
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", medicul nutriționist Luminița Suveică a vorbit despre importanța realizării unui echilibru în alimentație de sărbătorile de iarnă. Iată ce recomandări oferă specialistul.
De sărbători, masa moldovenilor este încărcată cu multe feluri de bucate gustoase, care însă conțin mii de calorii, proteine și grăsimi. Adesea, de sărbători oamenii fac exces de mâncare, uitând de importanța unei alimentații echilibrate și sănătoase.
Medicul nutriționist Luminița Suveică recomandă un meniu modest, dar sănătos pentru masa de Revelion și Crăciun. Potrivit ei, meniul nu trebuie să conțină prea multe feluri de mâncare, astfel că cinci-șase tipuri de bucate sunt de ajuns pentru o petrecere pe cinste.
"Începeți cu un aperitiv pe care să-l serviți fără grabă. Pentru masa de sărbătoare puteți pregăti trei feluri de salate, una dintre ele fiind pregătită din legume proaspete cum ar fi ridichea neagră, rădăcina de țelină, morcovul, sfecla și varza pe care le puteți rade sub formă de pai, ornate cu pătrunjel și ceapă roșie, sâmburi de rodii și suc de lămâie. La mâncarea caldă se recomandă iepuraș în rolă cu legume precum broccoli, conopidă sau ardei. O altă opțiune este să pregătiți un pește la cuptor", a relatat Luminița Suveică.
Specialista recomandă să faceți neapărat și o pauză de cel puțin jumătate de oră între cele două mese pentru a ușura întregul proces de digestie. De asemenea, după masa caldă este benefic să faceți chiar și o plimbare. Desertul poate fi servit peste o oră după masa caldă.
Totodată, consumul de apă plată înainte și după masă este extrem de benefic.
Fluxul de știri
0