Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Propunere legislativă: vânzarea alcoolului în localități – de interzis

Alcoolism - Sputnik Moldova, 1920, 25.12.2021
Abonare
Un deputat propune ca magazinele care vând băuturi alcoolice să fie scoase din localități.
CHIȘINĂU, 26 dec - Sputnik. Propunerea vine de la un deputat al Dumei de Stat din Federația Rusă, sultan Hamzaev. El solicită ca tot așa să se procedeze și în cazul magazinelor care comercializează produse de tutungerie.
Deputatul Dumei de Stat din fracțiunea Rusia Unită, Sultan Hamzaiev, a spus că Rusia ar trebui să examineze posibilitatea de a coate magazinele care vând alcool în afara localităților.
După cum a remarcat Hamzaev, în cadrul unei conferințe de presă ținute joi, președintele rus Vladimir Putin a declarat că problema menținerii sănătății națiunii, conservării și creșterii demografice este un subiect de importanță geopolitică. Din păcate, amenințările legate de alcool, droguri și tutun rămân factori de risc pentru creșterea demografică, a spus el.
„Cred că trebuie să aplicăm experiență internațională de succes și să luăm în considerare posibilitatea de a muta magazinele de alcool în afara localităților”, a declarat Hamzaev pentru RIA Novosti.
El a amintit, de asemenea, că consumul de băuturi alcoolice este un catalizator pentru multe boli sociale, precum creșterea mortalității, cazurile de boli cardiovasculare și oncologice, scăderea natalității și deteriorarea fondului genetic.
Potrivit proiectului federal „Rusia trează” (Трезвая Россия – în rusă), consumul sistematic de alcool în rândul tinerilor a crescut în țară - ponderea consumului de alcool de către tineri a crescut în 2019 cu 16% față de 2018, a conchis Hamzaev.
 Viciile adolescenților: Statistici alarmante - Sputnik Moldova, 1920, 12.12.2021
Podcasturi
Viciile adolescenților: Statistici alarmante
Fluxul de știri
0