Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Viciile adolescenților: Statistici alarmante

Viciile adolescenților: Statistici alarmante
Abonare
Consumul de droguri, alcool și tutun în rândul adolescenților este în continuă creștere. Datele unui studiu au scos la iveală statistici îngrijorătoare.
Asociația Obștească „Centrul Internațional de Prevenire și Informare în Domeniul Adicțiilor” (CIPIDA) a realizat în anul 2020 un studiu la care au participat aproximativ 20 de licee din Republica Moldova.
Potrivit datelor prezentate – 22 la sută din adolescenții interogați cu vârste cuprinse între 16-17 ani au recunoscut că cel puțin o dată în viață au consumat tutun sau alcool. Psihologii susțin că aceste statistici sunt cu adevărat îngrijorătoare și pe an ce trece numărul este în continuă creștere.
În acest sens, CIPIDA desfășoară proiectul de prevenire a consumului de droguri în rândul copiilor și adolescenților: „Educația contra drog”. Acesta este un proiect ştiinţifico-didactic cu caracter informativ-educativ la care participă elevii din instituțiile preuniversitare din Moldova, dar și specialiști precum profesori, medici de familie, asistenți sociali ș.a.
"Activitățile incluse în proiect contribuie la prevenirea apariției problemelor legate de consumul de droguri. Copiii sunt dezinformați, iar pedagogii și părinții, din frica că vor stârni curiozitatea minorilor, nu discută pe aceste subiecte. Cu regret, copiii nu pot fi izolați de acest fenomen, însă pot fi informați din surse sigure despre consumul substanțelor nocive – pericolul și consecințele pe care le poartă", a declarat pentru Sputnik Moldova psihologul Maria Vârlan.
De menționat că proiectul „Educația contra drog” se desfășoară în perioada septembrie – decembrie curent.
Fluxul de știri
0