Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu, îngrijorată de tensiunile dintre Rusia și Ucraina

Maia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 25.12.2021
Abonare
Maia Sandu a vorbit despre relațiile dintre Rusia și Ucraina.
CHIȘINĂU, 25 dec – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, este îngrijorată de relațiile tensionate dintre Rusia și Ucraina, dar speră că situația se va rezolva pe cale pașnică. Despre asta a anunțat șeful statului nostru în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune.
”Suntem foarte îngrijorați de această situație și vă spun asta cu toată responsabilitatea. Noi luăm în considerare diferite scenarii, încercăm să fim pregătiți pentru orice provocări. Dar puțin depinde de noi. Vreau să spun că nu există scenarii și planuri bune pentru dezvoltarea nepașnică a situației. Mai ales pentru noi - o țară mică cu abilități limitate, de care puțin ce depinde", a declarat Maia Sandu.
Președintele Republicii Moldova și-a exprimat speranța că „toți participanții implicați în această discuție vor putea găsi soluții pașnice”.
"Singura soluție rezonabilă este dialogul, o rezolvare pașnică a situației. Sperăm la pace", spune Sandu.
Maia Sandu a reamintit că neutralitatea este este „unul dintre principiile fundamentale” ale Republicii Moldova.
Drapelele statelor membre ale CSI - Sputnik Moldova, 1920, 25.12.2021
Politică
Sandu a spus că nu a primit deocamdată o invitație la summitul CSI
Fluxul de știri
0