Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sandu a spus că nu a primit deocamdată o invitație la summitul CSI

© Пресс-служба президента КР / Султан Досалиев Drapelele statelor membre ale CSI
Drapelele statelor membre ale CSI - Sputnik Moldova, 1920, 25.12.2021
Abonare
Președintele Republicii Moldova este pregătit să participe la summitul CSI dacă pe ordinea de zi vor fi incluse probleme de cooperare economică.
CHIȘINĂU, 25 dec – Sputnik. Moldova nu a primit o invitație oficială la summitul informal al CSI de la Sankt Petersburg. Despre asta a anunțat președintele Maia Sandu, în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune.
„Nu am primit oficial o invitație la acest eveniment. Dacă va fi primită, o voi studia și voi lua o decizie. Totul depinde de agendă. Dacă se vor aborda întrebări de cooperare economică, atunci sunt gata să cooperez”, a declarat Maia Sandu.
De menționat că poziția șefului statului nostru a fost deja criticată de unii politicieni moldoveni. Astfel, președintele de onoare al Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a îndemnat-o pe Maia Sandu „să nu rateze această ocazie excelentă de a comunica”.
"Ar fi o mare greșeală dacă nu s-ar duce președintele. Vă îndemn să vă lăsați emoțiile și să mergeți la summit. Coroana nu va cădea", a spus Dodon.
La inițiativa președintelui rus , Vladimir Putin, în data de 28 decembrie, Sankt Petersburg va găzdui o tradițională întâlnire informală a liderilor statelor membre ale CSI.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 24.12.2021
Politică
Maia Sandu nu planifică să se întâlnească cu liderul regiunii transnistrene
Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, primul ministru al Armeniei, Nikol Pașinean, președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, președintele Kazahstanului, Kassym-Zhomart Tokayev, primul președinte al Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev, președintele Kârgâzstanului, Sadyr Japarov, președintele Tadjikistanului, Emomali Rahmon, președintele Turkmenistanului, Gurbangulî Berdîmuhamedov, precum și președintele Uzbekistanului, Shavkat Mirziyoyev, și-au confirmat participarea la eveniment.
Fluxul de știri
0