Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

MAE rus: Rusia este pregătită să asiste la reluarea negocierilor în formatul ”5 + 2”

© Sputnik / Anton DenisovMinisterul de Externe al Rusiei
Ministerul de Externe al Rusiei - Sputnik Moldova, 1920, 25.12.2021
Abonare
Ministerul rus de Externe a cerut oficialilor de la Chișinău să dea dovadă de o abordare constructivă și să răspundă pozitiv inițiativei Tiraspolului.
CHIȘINĂU, 25 dec – Sputnik. Rusia este pregătită să asiste în calitate de mediator la reluarea negocierilor în formatul ”5+2” privind reglementarea transnistreană. Declarația a fost făcută de reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.
Anterior, liderul Transnistriei, Vadim Krasnoselski, i-a trimis o scrisoare președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, în care a solicitat o întâlnire personală până la sfârșitul anului 2021.
Într-un comentariu al lui Zaharova publicat pe site-ul Ministerului rus de Externe se spune că Moscova salută disponibilitatea Tiraspolului de a începe o discuție asupra modalităților de apropiere a malurilor Nistrului, dar și de a relua negocierile în formatul ”5+2”.
Potrivit reprezentantului oficial al Ministerului de Externe al Rusiei, această inițiativă „de fapt poate da un impuls procesului de reglementare transnistreană și poate depăși stagnarea prelungită a acestuia”.
„Din partea sa, Federația Rusă, în calitate de mediator și garant în procesul de reglementare transnistreană, este pregătită să asiste la acest lucru”, a spus Zaharova.
Vadim Krasnoselski - Sputnik Moldova, 1920, 24.12.2021
Politică
Liderul transnistrean i-a mai scris Maiei Sandu o scrisoare
Ministerul a făcut și un apel către autoritățile de la Chișinău să manifeste o abordare constructivă și să răspundă pozitiv inițiativei Transnistriei.
Fluxul de știri
0