Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Decis: Șoferii nu vor mai fi obligați să aibă permisul de conducere asupra lor

© Sputnik / Mihai CarausPermis de conducere
Permis de conducere - Sputnik Moldova, 1920, 24.12.2021
Abonare
Veste bună pentru șoferi. Aceștia nu vor mai fi amendați în cazul în care nu dețin asupra lor permisul de conducere. Deputații au votat astăzi un proiect de lege în agest sens.
CHIȘINĂU, 24 dec - Sputnik. În cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului, deputații au votat în lectură finală proiectul de lege care prevede scutirea conducătorilor auto de obligativitatea de a deține fizic permisul de conducere atunci când sunt la volan.
Astfel, conducătorii auto nu vor mai trebui să aibă la ei actul respectiv întrucât aceștia vor putea fi identificați în baza de date. Totuși, șoferii vor trebui să dețină un act de identitate cu ajutorul căruia să poată fi identificat.
În data de 24 noiembrie, inițiativa respectivă a fost votată de către Cabinetul de Miniștri.
La finele lunii noiembrie, Ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, a comunicat că inițiativa care le permite șoferilor să circule fără a deține asupra sa permisul de conducere nu va fi implementată imediat. Revenco a explicat că, deocamdată, inspectorii de patrulare nu dispun de toate dispozitivele tehnice necesare, pentru a documenta conducătorii auto în regim digital.
Amintim că pe 24 noiembrie Guvernul a aprobat proiectul care îi scutește pe conducătorii auto de obligativitatea de a deține asupra lor permisul de conducere. Prin modernizarea calității serviciilor publice, conducătorii auto vor putea fi identificați de ofițerii de patrulare în regim digital.
Girofar - Sputnik Moldova, 1920, 24.09.2021
Societate
Beat și fără permis de conducere: Ce le-a spus șoferul polițiștilor - VIDEO
În termen de șase luni de la data publicării prezentei legi, Guvernul va aproba toate actele necesare pentru punerea în aplicare a prezentei legi.
Fluxul de știri
0