Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Liderul Transnistriei a spus că autoritățile Moldovei nu-și doresc negocieri

© Sputnik / Irina LeahovaЛидер Приднестровья Вадим Красносельский на ежегодной пресс-конференции
Лидер Приднестровья Вадим Красносельский на ежегодной пресс-конференции - Sputnik Moldova, 1920, 24.12.2021
Abonare
Tiraspolul nu vede interesul Chișinăului de a organiza o întâlnire în format „5+2” (Moldova, Transnistria, Federația Rusă, Ucraina, OSCE) pe subiectul reglementării conflictului transnistrean.
CHIȘINĂU, 24 dec - Sputnik. Declarația a fost făcută de Vadim Krasnoselski, liderul Transnistriei într-un interviu pentru RIA Novosti.
„În fata de decembrie, i-am trimis o scrisoare doamnei Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, prin misiunea OSCE, cu cererea de a numi rapid un reprezentant politic (în format 5+2 - n.r.) și de a convoca o ședință în acest format”, a spus el.
Răspunzând la întrebarea dacă s-a primit un răspuns de la Chișinău și dacă există interes din partea acestuia, Krasnoselski a menționat că „nu am primit un răspuns și nu există încă niciun interes”.
Potrivit liderului regiunii transnistrene, „există o agendă și o agendă necesită discuții, este vorba despre toate relațiile noastre bilaterale și implementarea acordurilor semnate anterior”.
„Prin urmare, desigur, nu există nicio speranță că o ședință în acest format va avea loc anul acesta, dar trebuie să lucrăm pentru anul viitor. Ne vom adresa părții moldovenești și tuturor garanților și mediatorilor pentru ca ședința în formatul 5+2 să aibă loc anul viitor”, a spus Krasnoselski.
În 2019, singura rundă de negocieri în format 5+2 din 2019 a avut loc la Bratislava pe 9 și 10 octombrie. Cu toate acestea, documentul în urma negocierilor nu a fost agreat și semnat.
În cursul anului 2020, nu a fost posibilă organizarea nici măcar a unei singure întâlniri în acest format. Anterior s-a anunțat că negocierile în formatul „5 + 2” ar putea avea loc anul acesta în perioada 2-3 noiembrie, la Stockholm. Chișinăul a cerut însă anularea sau amânarea acestora.
В Приднестровье пройдут выборы в Госдуму РФ - Sputnik Moldova, 1920, 20.12.2021
Politică
Krasnoselski, într-o vizită la Moscova
Fluxul de știri
0