Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Krasnoselski, într-o vizită la Moscova

CC BY 4.0 / Официальный сайт лидера Приднестровья / В Приднестровье пройдут выборы в Госдуму РФ
В Приднестровье пройдут выборы в Госдуму РФ - Sputnik Moldova, 1920, 20.12.2021
Abonare
Liderul transnistrean a spus că are programate întâlniri pe probleme ce țin de relația cu Rusia.
CHIȘINĂU, 20 dec - Sputnik. Liderul reales al Transnistriei, Vadim Krasnoselsky, se află la Moscova, unde a ajuns în vizită de lucru. „Este nevoie de a discuta problemele actuale ale interacțiunii pe relațiile ruso-transnistrene”, a scris Krasnoselski pe rețelele de socializare.
El are programate o serie de întâlniri la Moscova. Liderul transnistrean a confirmat că Rusia este considerată partenerul strategic al Transnistriei și că munca comună în acest format va continua.
Transnistria, ai cărei locuitori sunt ruși și ucraineni în proporție de 60%, a căutat să se separă de Moldova chiar înainte de prăbușirea URSS, temându-se că țara se va alătura României pe valul naționalismului. În 1992, după o încercare a autorităților moldovenești de a rezolva conflictul cu forța, Transnistria a devenit un teritoriu care era practic în afara controlului Chișinăului.
Fluxul de știri
0