Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Kievul se pregătește de soluționarea prin forță a conflictului din Donbas – MAE

© Sputnik / Владимир Баранов / Accesați arhiva multimediaЗдание Министерства иностранных дел РФ на Смоленской-Сенной площади в Москве
Здание Министерства иностранных дел РФ на Смоленской-Сенной площади в Москве - Sputnik Moldova, 1920, 24.12.2021
Abonare
MAE rus declară că Kievul se pregătește să soluționeze prin forță conflictul din Donbas.
CHIȘINĂU, 24 dec – Sputnik. Ucraina se pregătește pentru soluționarea prin forță a conflictului din Donbass, a declarat reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.
„În loc să pună capăt războiului civil care durează deja de opt ani, Kievul pare să se pregătească pentru o soluționare prin forță a problemei Donbasului, așa cum o numesc ei”, a spus ea la un briefing.
Diplomatul a amintit de exemplu că autoritățile țării au majorat bugetul militar pentru anul viitor cu 20 la sută – până la aproape 12 miliarde de dolari. Cu acești bani, potrivit ministrului apărării al Ucrainei, Aleksei Reznikov, ei intenționează să achiziționeze nu numai arme defensive, ci și ofensive de la partenerii occidentali.
În afară de aceasta, Zaharova a subliniat că amploarea prezenței militare străine în Ucraina crește de la an la an. Astfel, acum acolo se află patru mii de instructori din SUA. Ministerul de Externe a declarat anterior că aproximativ zece mii de soldați NATO erau dislocați în țară.
Anterior, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a declarat că în regiunea Doneţk din Ucraina se află aproximativ 120 de angajați ai companiilor militare private americane care pregătesc o provocare cu aplicarea armei chimice. Pentru aceasta, în Avdeevka și Krasnîi Liman au fost aduse rezervoare cu componente chimice neidentificate.
După cum a menționat Donețkul, armamentul este împachetate astfel încât să poată fi aruncate de pe drone.
Встреча глав МИД России и Молдовы Сергея Лаврова и Нику Попеску - Sputnik Moldova, 1920, 24.12.2021
Rusia
Cursul spre atragerea Ucrainei în NATO provoacă riscuri militare, a spus Lavrov
Din aprilie 2014, Kievul desfășoară operațiuni militară împotriva autoproclamatelor RPD și RPL, conform ultimelor date ale ONU, aproximativ 13 mii de persoane au ajuns victime ale conflictului. Reglementarea este discutată inclusiv în cadrul reuniunilor grupului de contact de la Minsk, precum și în „formatul Normandia”.În pofida acordului de armistițiu, împușcăturile continuă, republicile anunță despre focurile trase de artileria grea asupra cartierelor locative. Moscova a atenționat în repetate rânduri că Kievul nu îndeplinește acordurile de la Minsk și tergiversează negocierile privind soluționarea conflictului.
Fluxul de știri
0